Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 7:55 am
kodl69 píše:já teda vidím problém s rušením, což bez vícenásobného čtení pulsu půjde vyřešit jenom hardwarem a pokud při obsluze přerušení čekám třeba 30ms, už může být přetečený buffer na sériovém portu a nebo jiný průšvih... doporučuju si přečíst nekorektní blog Petra Kubáče - prostě všechno se sw vyřešit nedá, ty vstupy se kolikrát musí hw ošetřit...
Pokud přerušení bude odbaveno za jednotky mikrosekund, tak to taky dokáže za 1ms napočítat 1kWh z rušení... (asi extrém, ale co třeba překmity na vedení od elektroměru co má 20m?) Prostě asi jsem z analogově impulsní generace - přijde mi jednodušší kousek hw než několik večerů při programování s nejistým výsledkem.
kodl69 píše:Ještě by se měla doplnit ochrana přetečení registru millis.
kodl69 píše:.. Ten CH340 usb/ttl převodník samostatnej používám na čtení dat z balancerů už nějakej pátek, a za 0,9USD to funguje dost dobře, bez rozdílu proti origo FTDI za 400Kč (ale u ftdi byl i metr kabelu)
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků