Roger píše:Nejak mi neni jasne, na jaky rodil teplot ta kamnarska konstanta je stavena? A druha metoda, drbacka, ono ty inziniri to stejne daji spocitat studentum
Řekl bych, že je počítaná na 20°C vnitřní a -15°C vnější teploty.
Roger píše:Ad zatepleni, 1. na kolik vyjde 1m2 rozumneo vnejsiho nejlevnejsiho zatepleni podle vas? Puvodne jsem si myslel, ze tak 200,- (100 polystyren za 60,-?), no pak jsem videl nejake ropocty okolo 1000,-/m2 :-//
2. Podlaha, teplo unika do podlahy stejne, jako do stropu? Jak zaizolovat starou podlahu na baraku, nez kobercem?
U zateplení je nutné počítat cenu práce a cenu materiálu, přičemž cena za práci je v podstatě konstatní (u polystyrenu cca 300 Kč/m2, resp. teď se lze dostat na tuto cenu u běžného baráku). Cena materiálu se nechá spočítat z ceny vrchní fasády, ta je více méně konstatntní (záleží jen na druhu omítky, silikonová je nejdražší) a ceny vlastního izolantu a kotevního materiálu, kdy cena mírně stoupá s tloušťkou a případně kvalitou polystyrenu. Aktuálně jsem počítal, že při vlastním nákupu materiálu přes Internet se lze dostat na cenu 200 - 300 Kč/m2 fasády na materiálu a 300 Kč/m2 za práci, takže pokud někdo nabízí 1000 Kč/m2 tak na tom má docela slušný zisk.
Podlaha se zatepluje dost blbe, jedinné řešení je vykopat a udělat novou s izolací. Už to mám za sebou a bohužel nic jiného nefunguje. Jinak podlahou utíká cca 10 - 15% stropem tak 30 - 40% tepla, spíš jde o to, že pokud je studená podlaha, tak má člověk pocit zimy od nohou, proto mám v koupelně podlahové topení.