https://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-en ... dodavatelustřídač_N píše:Určitě to však nepůjde současnou zavedenou cestou.
Tento článek naznačuje, jakou cestou to půjde.
https://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-en ... dodavatelustřídač_N píše:Určitě to však nepůjde současnou zavedenou cestou.
Nikdo mne nemůže podezírat z NEfandovství pro FVE. Vcelku jsem do toho dost investoval, někdy velkoryse až nerozvážné, ale vždy tak nějak k dobru věci.kybos píše:... myslím si, že zde není na místě tak kategorické hodnocení.........
Již asi deset roků všude kde se objevují obavy o hrozivou inflaci, sděluji, že inflace nemůže nastat neb k tomu nejsou dány podmínky. Dokonce tvrdím, že i když statistický úřad vyhlašuje úroveň inflace a ČNB inflaci cílí k těm dvěma procentům, tak ve skutečnost žádná inflace není. Nezajímá mně, že zdražila lokomotiva, nehodlám si ji koupit ani jezdit dráhami.kybos píše:....Tento článek naznačuje, jakou cestou to půjde.....
Střídači, není to tak dávno, kdy jsi tvrdil, že tarif D25d je pro průměrnou spotřebu nevýhodný:střídač_N píše: Pokud půjdeme k věci, budeme se muset ptát zdali je tvrzení "D25d je lepší než FVE" pravdivé, nebo ne. Matematika díky bohu nezná nějakou fandovskou korektnost, tudíž výsledek je jednoznačný. Tvrzení je za současných cenových podmínek pravdivé.
Zajímalo by mne, zda jsi své tvrzení přehodnotil, nebo zda se natolik změnily podmínky (spotřeba, ceny na trhu...), že nyní už "je tarif D25d lepší.střídač_N píše: Tudíž pro průměrnou spotřebu je tarif D25d nevýhodný. Tento předpoklad by platil pro víc jak asi!!!! 5MWh.
Již velký vojevůdce soudruh Stalin věděl, že jsou záměry a okolnosti, přitom okolnosti jsou silnější než záměry.abrams píše:....další reaktory se u nás stavět budou na 94,7% ..............
Včera večer blik, blik, strom přes dráty a blackout až do rána široko daleko. Ve městě prý svítí jen JZD s bioplynkou.ota píše:Prepnul jsem na DS, nabíjím a čekám na blackout po vichřici zítra.
Na to je přece minimálně několik nestresujících řešení:ota píše:
Když se tu bavíme o penězích, kolik stojí vyhrabat a vychladit kotel?
- popelem zaprášená kotelna
- špinavý oblečení
- zaprášený plíce a inhalátor na astma
- noc bez topení
- stres z mimořádné situace kterou musím řešit
a to je kotel z jakého století??můj kotel po výpadku elektřiny přestane topit a to taky potřebuje uhlí,takže se mě ta tvoje abeceda problémů vůbec netýkákybos píše:Na to je přece minimálně několik nestresujících řešení:ota píše:
Když se tu bavíme o penězích, kolik stojí vyhrabat a vychladit kotel?
- popelem zaprášená kotelna
- špinavý oblečení
- zaprášený plíce a inhalátor na astma
- noc bez topení
- stres z mimořádné situace kterou musím řešit
a) Dochlazovací smyčka z vodovodu nebo z natlačené expanzní nádrže
b) Oběhové čerpadlo na DC
c) Záložní zdroj pro běžné oběhové čerpadlo
d) Hydraulicky řízená dusivka
e) Samotížný oběh topné vody
f) Přestat topit spalováním fosílií a přejít na TČ - po výpadku vypne a při vhodném poměru ztrát/akumulace objektu zjistíš výpadek topení až za desítky hodin.
Třeba tady:https://eshop.panfitinka.cz/p/regulus-r ... hmEALw_wcBdracekvo píše: d) neznám
Jen drobnost k tomuhle ... v mem konkretnim pripade bych si jako druhou variantu mohl ke sve trvale obyvatelne chate nechat natahnout za stejnou castku elektriku z DS a v naslednem vypadku prijmu bych dopadl tak jak jsem popisoval v 11 bodech. Tudiz jsem rad, ze jsem se rozhodnul jinak, tedy pro FVE.dracekvo píše:No jo, ale zase kdyby jsi nedal 170 táců do elektrárny, tak by jsi měl úspory na dobu nouze
U mě je to přesně obráceně. Udělal jsem si elektrárnu abych měl úspory v dobách nouze.dracekvo píše:No jo, ale zase kdyby jsi nedal 170 táců do elektrárny, tak by jsi měl úspory na dobu nouze![]()