V tejto téme som sa zapojil do spoločnej diskusie s úprimnou nádejou, že sa niečo naozaj v spoločnosti pohne dopredu. Ako správny apačský bojovník zachovávam kľud a počítam snehy, ktoré sa odvtedy roztopili, už boli dva. Môj veľký biely brat vyletel na orlovi a pozrel sa už pred štrnástimi snehmi dolu a poslal mi obrázky zo zeme, kde sa narodila slávna bledá tvár Karl May. Zhodou okolností skoro presne na rovnakej zemepisnej šírke, ako leží Praha.
Tak som sa pozrel na obrázky piatich dedín, ktoré by ste obišli koňmo za málo dní.
50 stupen ZS.pdf
Celé Slovensko a viac ako polovica českých zemí leží južnejšie, takže nie je geografická prekážka pri realizácii fotovoltiky a rozvoji OZE. O iných možných prekážkach neviem.
Čo myslíte, treba otvoriť okná na najvyšších vládnych a zákonodárnych úradoch ( až sa niekto neporeže pri defenestrácii ), alebo len tak zobrať do rúk hrdzavú reťaz a dobre ju roztočiť ?
Ak sa politici budú ohradzovať, že to majú ťažké - neverte im. Majú rovnaké pracovné aj životné podmienky ( bývanie, autá, platy, dovolenky, benefity, .... ) ako ich kolegovia v Nemecku. Jednoducho NECHCÚ rozvinúť obnoviteľné zdroje. Kšefty, kšefty, kšefty, kšefty........
5 dedin_Page_4.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.