Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 8:38 pm
jirka píše:MMF neovladá cizí země, ale zajištuje finanční stabilitu trhů. Tvrdit, že koloniální země vysávali své kolonie je taky nesmysl, dělali to pro drahé kovy, potraviny nebo pro svou pýchu. Většina kolonií byla ztrátová, ale všechny kolonie byly hospodářsky, zdravotně a možná i právně povzneseny. Posílat do afriky potravinovou pomoc je nesmysl, každých dvacet let populaci zdvojnásobí. V těchto i jiných zemích nevládne stát, ale víra a kalašnikov. Dětí je mi líto taky, ale nemá to smysl jsou stále v době kamenné. Četl jsem,že země je schopna uživit 50 miliard lidí, možná, ale nezapočítavají do toho brzy vyčerpatelná paliva tj.ropu,plyn a uhlí, které se budou muset nahradit. Co potom snad jen to atom,slunce a dřevo, které je dnes z hlediska využití půdy odsunuto na poslední kolej.
jirka píše:u baterii jsem skeptickej i do budoucna, ale vymyslet dostupný článek s 90% učinností to by byla paráda. Vše je možný.,snad se nožijem. Průmyslová revoluce století páry by byla jen slabej odvar, to by se děli věci.
toxic_cz píše:již existují technologie, např. supravodivé akumulátory SMES (Superconducting Magnetic Energy Storage) obstály při experimentech při milionech cyklů nabití/vybití s účinností lepší než 95 %.
Krása uchování energie v magnetickém poli, proud prostě proudí v vodiči cyklického tvaru.
jirka píše:MMF neovladá cizí země, ale zajištuje finanční stabilitu trhů.
jirka píše:tady si stačí něco přečíst o jeho autorovi
Ing. Mesfin Gedlu, Ph.D. politolog, výzkumný pracovník Ústavu mezinárodních vztahů v Praze se specializací na společnost a politiku současné Afriky. Pochází z Etiopie.
Jeho další články jsem nečetl, ale jen ty nadpisy mi připomínají štvavou politiku bolševiků o imperiálních mocnostech.Stači se kouknout na ty reprizované aktuality, tuším před 25 léty.
Jinak autor u nás vystudoval koncem sedmdesátých let tropické zemědělství, v nové době dostudoval a asi vyučuje politologii. Na to, že je to vystudovaný odborník na řešení afrického problému a tady učí, zkoumá za státní peníze takové plky je skutečná tragedie afriky a nakonec i naše.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků