Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 6:07 pm
drama píše:Já si také myslím, že taková tabulka moc o vlastním FV systému neřekne a ani o uživatelích, protože prostě chybí započítání externalit. Někdo peče na elektřinu, někdo na plynu, někdo pere pleny a pohání si vodárnu, někdo kupuje pleny jednorázové a voda mu teče z vodovodu, někdo je doma celý den a pracuje z domu, někdo je od rána do večera pryč atp. atd. Nicméně zde jsou data: 2 dospělí, 4 děti (0-5 let), 24h in situ, vodárna na dešťovku, vaření na plynu, 840Wp, 800Ah@24V, od jara do zimy téměř 100% soběstačnost.
mypower.cz píše:Hoj, připravil jsem takové názorné, modelové a doufám, že alespoň trochu srozumitelné schéma z reálného života pro začátečníky, či ostatní, kteří si nedokáží představit, zdali je možné žít bez přípojky el.en., tedy pouze s ostrovní FVE, bez elektřiny z distribuční sítě a to konkrétně koncem dubna za hezkého počasí.
Jak se tedy žije s reálnou ostrovní FVE, kde je v provozu stále pouze 1880Wp, za jasného počasí v dubnu 22.4.2013?
SJM píše:Byl zde odkaz na pračku se vstupem na teplou i studenou vodu, to by pro vás mohlo být prospěšné: viewtopic.php?f=55&t=901&p=12133&hilit=Candy&sid=f4b69a67e4b2dd3b53418a071d9fcb61#p12133
karel píše: Pak taky existuje varianta vodu ohřít na plynu a naĺít ji do pračky...
drama píše:Snad každá pračka má v manuálu napsaný minimální tlak vody, bývá to tuším kolem jedné atmosféry. U AEG mi odstřeďování vezme o trochu méně než 600W, jinak při pomalém otáčení kolem 200W. Není problém nalít horkou vodu přes šuplík pračky, pokud nepoužíváte předpírku (ale tu stejně nejde použít třeba s mýdlovým slizem) a spirála pak ani nesepne. Přímé napojení je jen o malinko pohodlnější.
mypower.cz píše:whdc = spotreba na DC rozvodech
karel píše:drama píše:Snad každá pračka má v manuálu napsaný minimální tlak vody, bývá to tuším kolem jedné atmosféry. U AEG mi odstřeďování vezme o trochu méně než 600W, jinak při pomalém otáčení kolem 200W. Není problém nalít horkou vodu přes šuplík pračky, pokud nepoužíváte předpírku (ale tu stejně nejde použít třeba s mýdlovým slizem) a spirála pak ani nesepne. Přímé napojení je jen o malinko pohodlnější.
Ani tak mi nejde o pohodlnost, jsem připraven na větší zapojení své vlastní práce a snížení komfortu - beru to jako daň za nezávislost - poměrně malou daň. Přes šuplík ji tam klidně budu lít, jen nevím jak hlídat teploty na různé druhy prádla -30, 60??? Změřit v hrnci pořed nalitím? Nebo je to fuk?
střídač píše:mypower.cz píše:whdc = spotreba na DC rozvodech
Vyčítám správně, že se denně v průměru spotřebuje (ztratí) na DC rozvodech 0.5kW?
Pokud ANO, co zapřičiní ony nahodilé 1kW zvětšené spotřeby?
mypower.cz píše:ale to nejsou ztraty, ale spotreba na DC, tedy wifi, audio, led osvetleni, notebook
Na 40 stačí jeden velký hrnec a spirála nesepne, na 60 to chce vody více. Samozřejmě u mikrovláken, zátěrů atp. to bude chtít teplotu ohlídat přesně. Já osobně bych si dal do lázeňských kamen 1-wire teploměr.
My to v podstatě neřešíme. Nějaké teplo odebere samotné ohřátí bubnu a jiných vnitřností pračky. Spíše než teplotu hlídáme množství. Na 40 stačí jeden velký hrnec a spirála nesepne, na 60 to chce vody více. Samozřejmě u mikrovláken, zátěrů atp. to bude chtít teplotu ohlídat přesně. Já osobně bych si dal do lázeňských kamen 1-wire teploměr.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], mihlit, NOPARasito, vk_1 a 2 návštevníků