Zdravim, ja mam sice EPSolar 3215, ale sprava sa to podobne.
Graf, ktory prikladam ma tak isto dieru v nabijani. Z nicoho nic to spadne najprv na nulovy prud, potom to nabija prudom do 2 A.
Moja zostava je: oloveny akumulator 24V 1800 Ah (12x 2V clanky). Solar ma 720W (+220 cez TriStar 45 bez MPPT, ale ten je odpojeny, pretoze EP Solar ma nastavene maximalne napatie take vysoke, ze TS sa vypne kvoli prepatiu baterie a hlasi chybu - na TS je 28V, EP dava aj cez 30V).
Pisal som aj predajcovi, konkretne som komunikoval s
info@solar-elektrarna.cz p. L. Ešnerom. Ten na tom ale nevidel nic neobvykle.
V mojom pripade som neodpajal len panely, ale som aj restartoval regulator. Preto to napatie ide az na nulu.
Aby nemylilo to oznacenie na grafe, ide o TriStar MPPT, ale nim len meriam napatie baterie na dialku. TriStar je pripojeny k veternej turbine, ale VT je odpojena a momentalne do baterky nedodava. Panely idu na tu istu baterku cez EPSolar.
Ja mam ale podozrenie, ze nieco nie je ok s baterkou. Aj tak obrovska baterka sa totiz javi velmi skoro ako nabita, ked EPSolar do nej po relativne kratkej dobe od zaciatku nabijania tlaci aj cez 29V. Lenze ked sa prestane nabijat, napatie spadne na 25V. Co podla mna nie je normalne. Potom by aj vysvetlenie p. Ešnera mohlo byt ok, a sice ze ide o rozne rezimy nabijania. U mna sa diera prejavi obycajne po dvoch hodinach.
Graf ktory posielam je pri nulovom odbere z baterky. Par dni som baterku len nabijal a spotrebu robili len dva regulatory.
Ako sledujem napatia na vasich akumulatoroch, su velmi podobne tym mojim. Moja baterka ma v polovici clankov hustotu elektrolytu taku nizku, ze hustomer pise "okamzite nabit" - okolo 1,15. Riesim teraz co s tym, lebo druha polovica clankov je ok. Chcelo by to nejaku dvojvoltovu nabijacku s velkym prudom... asi... Ocenil by som tu dobru radu.
Takze ako ste uz raz vyjadril obavy o vase aku, mozno na tom nieco bude. Neviem, ale nejako sa mi nezda, ze by ta diera bola sposobena chybnym firmware EPSolaru.
Tiez by som tomu chcel verit, ale pravdepodobne to skor vyzera na tie baterky.

Tie moje boli totiz dlhu dobu malo nabijane.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil miroc dne čtv srp 23, 2012 10:06 pm, celkově upraveno 1