Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon srp 02, 2021 4:09 pm


MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Diskuze o regulátorech EP Solar

MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod Prackov » sob čer 15, 2019 10:12 pm

Zdravím.
V karavanu mám Epsolar Tracer 1210.
Displej MT 50 normálně chodí.
Doma
Epsolar xtra3210n a xtra 4210.
Měl jsem jen jednu MT 50.
Chodila mi na obou.
Objednal jsem ještě jeden kus.
Nechce se připojit ani k jednomu regulátoru.
Píše conecting a nic víc.
Zkusil jsem ho v karavanu na 1210 v pohodě chodí.
Nevíte kde je problém.
MT 50 jsou stejné, že stejného e-shopu.
Objednávané asi po 2 měsících po sobě.
Domácí ostrovní elektrárna 3,51kwp

24v 220Ah. Lifepo4 .
12v 360 Ah. Nicd.
12v 260Ah Fiamm gel.
12v 100Ah li-ion
Epsolar 10+30+40+40A na 24v.
Axpert 2400w pro lednice a mrazáky, mikrovlnka, sušička a drobotina.
Čína měnič 2500w 24V. V dílně když je potřeba...
Axpert VP800va osvětlení celého domu a Tv.
2x Gridfree invertor (modrásek)
Prackov
 
Příspěvky: 140
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Bydliště: TURNOV

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod Ukonvej » pon čer 17, 2019 9:51 am

S novou řadou XTRA je změněný komunikační protokol. Se starými MT nová řada XTRA nekomunikuje. Přesné podrobnosti ale zatím nevím. Teprve se s novým 4415XTRA seznamuji.
Ukonvej
 
Příspěvky: 39
Registrován: stř bře 26, 2014 10:34 am

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod FRSO » pon čer 17, 2019 10:29 am

Ukonvej píše:S novou řadou XTRA je změněný komunikační protokol. Se starými MT nová řada XTRA nekomunikuje. Přesné podrobnosti ale zatím nevím. Teprve se s novým 4415XTRA seznamuji.

Je to přesně tak, jak píše kolega.Taky mám doma jeden MT50 co se tak chová.
Proto kupuji jen Victrony, tam se program přepíše a je to.
FRSO
 
Příspěvky: 1472
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod JonasPP » pon čer 17, 2019 10:47 am

Prackov píše:Zdravím.
V karavanu mám Epsolar Tracer 1210.
Displej MT 50 normálně chodí.
Doma
Epsolar xtra3210n a xtra 4210.
Měl jsem jen jednu MT 50.
Chodila mi na obou.
Objednal jsem ještě jeden kus.
Nechce se připojit ani k jednomu regulátoru.
Píše conecting a nic víc.
Zkusil jsem ho v karavanu na 1210 v pohodě chodí.
Nevíte kde je problém.
MT 50 jsou stejné, že stejného e-shopu.
Objednávané asi po 2 měsících po sobě.

No aby bolo presne jasne de je zavada,tak sa jedna o tento problem. Na MT-50 si navolte aky mate soft a ak je tam verzia 1....,tak vam nepôjde,ale ak je tam verzia 2....,tak normalne funguje. Update softwaru v MT-50 je pre bežneho uživatela priam nemožna zaležitosť,teda aj Ja uvitam radu ako to tam nahrať.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
Uživatelský avatar
JonasPP
 
Příspěvky: 1203
Registrován: pon srp 31, 2015 10:36 am
Bydliště: Okolie Popradu SR

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod rottenkiwi » pon čer 17, 2019 11:09 am

Zbohom. Why 50 Years Haven Protocol RollBack Tachyum prototyp 280 Ah LiFePO Zomrel McAfee 23005 KWh
Once you have enough money, more money doesn't make you more happy.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod JonasPP » pon čer 17, 2019 11:52 am

rottenkiwi píše:Update firmware MT 50:
https://www.youtube.com/watch?v=irwvHQYnTWU

Toto video som pozeral pred viac ako mesiacom,ale vôbec nepomaha na to kukať,keď človek nema potrebne nastroje a soft. Dokonca som presnoril internet z hora na dol a nič. Dokonca je tu taka sranda,že ak si človek kupi MT-50,tak až do spustenia netuši čo je tam nahrate. Predajca po tom na vas kuka ako puk,čo od neho chcete.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
Uživatelský avatar
JonasPP
 
Příspěvky: 1203
Registrován: pon srp 31, 2015 10:36 am
Bydliště: Okolie Popradu SR

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod Ukonvej » pát črc 19, 2019 1:38 pm

JonasPP píše:
rottenkiwi píše:Update firmware MT 50:
https://www.youtube.com/watch?v=irwvHQYnTWU

Toto video som pozeral pred viac ako mesiacom,ale vôbec nepomaha na to kukať,keď človek nema potrebne nastroje a soft. Dokonca som presnoril internet z hora na dol a nič. Dokonca je tu taka sranda,že ak si človek kupi MT-50,tak až do spustenia netuši čo je tam nahrate. Predajca po tom na vas kuka ako puk,čo od neho chcete.


Prodávající pán v této firmě mi nabízel softwarový update na MT50 pro komunikaci s řadou XTRA, ale já ho nemám...

https://www.atom-safe.cz/p/1041/xtra-44 ... olar-china
Ukonvej
 
Příspěvky: 39
Registrován: stř bře 26, 2014 10:34 am

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod Prackov » úte lis 05, 2019 12:12 am

Otevírám znovu téma MT. 50.
Už dokázal někdo nahrát software pro regulátory Xtra.
Mám 3x MT.50 a mohu používat pouze jeden kus.
Další dva nekomunikují s řadami Epsolar Xtra.
Domácí ostrovní elektrárna 3,51kwp

24v 220Ah. Lifepo4 .
12v 360 Ah. Nicd.
12v 260Ah Fiamm gel.
12v 100Ah li-ion
Epsolar 10+30+40+40A na 24v.
Axpert 2400w pro lednice a mrazáky, mikrovlnka, sušička a drobotina.
Čína měnič 2500w 24V. V dílně když je potřeba...
Axpert VP800va osvětlení celého domu a Tv.
2x Gridfree invertor (modrásek)
Prackov
 
Příspěvky: 140
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Bydliště: TURNOV

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod lzahradil » úte lis 05, 2019 11:05 am

take tu mam MT50 ktery se s Xtra nedokaze spojit. Tak se s dotazem pripojuji.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 100Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
lzahradil
 
Příspěvky: 366
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ

Re: MT 50 nekomunikuje s některými Epsolary.

Příspěvekod FRSO » úte lis 05, 2019 12:27 pm

lzahradil píše:take tu mam MT50 ktery se s Xtra nedokaze spojit. Tak se s dotazem pripojuji.

Taky mám jeden takový, v XTRA je nový soft, tak to nejde, v Neosolaru co měly starší kusy skladem, tak je přeprogramovávali, ale měly zapůjčený programátor na to od výrobce, který pal vrátily, jiná možnost asi není dle technika.
FRSO
 
Příspěvky: 1472
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm


Zpět na EP Solar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'