Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon srp 02, 2021 4:34 pm


TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Diskuze o regulátorech EP Solar
PředchozíDalší

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod Baryk » čtv bře 21, 2013 10:33 pm

dracekvo píše:Baryk: jaké máte napětí na panelech a jaké je napětí na bateriích?
Možná jsem na to přišel. Když jsem měl zapojený PWM měnič po dobu reklamace, tak jsem zapojil panely paraelně (35V) a když měnič přišel, tak sem je tak nechal. Chová se naprosto normálně, žádné napětí nepřekračuje.
Ale, jak je zapojím sériově (70V), tak začně dělat přesně to samé. Asi se neumí vyrovnat s velkým rozdílem napětí mezi panelama a bateriemi. Mám 12V systém.



Skoro stejné jako vy 34V (2xpanel 17) SCHOT systém taky 12V bude to kus od kusu další co vám přišel je už pondělní kus ten můj bude páteční :D
Baryk
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř dub 04, 2012 10:52 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » pát bře 22, 2013 6:19 am

Tak mi to dělá stále :( I když né už v takovém rozsahu jako při sériovém zapojení.
Ještě bude pokus přechodu na 24V a pak kdyžtak poletí do koše.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod Baryk » pon bře 25, 2013 12:36 am

dracekvo píše:Tak mi to dělá stále :( I když né už v takovém rozsahu jako při sériovém zapojení.
Ještě bude pokus přechodu na 24V a pak kdyžtak poletí do koše.

JJ bylo mi doporučeno od výrobce přejít na 24V takže by mě zajímalo zda se to tím vyřeší
Baryk
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř dub 04, 2012 10:52 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » stř bře 27, 2013 6:27 pm

Kdyžtak dejte vědět, jestli pomoho. Abych nekupoval zbytečně měnic 24/12V. Díky
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod Lui » stř bře 27, 2013 6:49 pm

Mám také tušenie,že ten prechod na vyššie napetie nepomôže.... :?
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1132
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » stř bře 27, 2013 6:53 pm

Nevím, každopádně, tohle byl můj poslední pokus s něčím levným. Příště už si raději připlatím za kvalitu. Takže raději ani čínskej měnič se konat nebude. Našetřím si na pořádný, ale to až po přechodu na tristar.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod prochazka85 » stř bře 27, 2013 6:57 pm

dracekvo píše:Nevím, každopádně, tohle byl můj poslední pokus s něčím levným. Příště už si raději připlatím za kvalitu. Takže raději ani čínskej měnič se konat nebude. Našetřím si na pořádný, ale to až po přechodu na tristar.

:D touhle fazi jsem si taky prosel
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » stř bře 27, 2013 7:02 pm

Tak já si říkal, že maximálně nebude mít takovou účinnost, nebo nebude držet tak optimální MPPT, ale že bude dělat takovéhle věci, že z toho bude nepoužitelný solární systém jsem nečekal. I ten PWM měnič za pětistovku z číny fungoval líp.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod Baryk » stř bře 27, 2013 7:03 pm

A na jaké napětí to vyskočí ?
Předpokládám že se to děje když je například pod mrakem a najednou prosvitne sluníčko a jen když se baterie blíží konečnému vyrovnání tj. kolem 14.4V ?
Nebo jinak
Baryk
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř dub 04, 2012 10:52 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » stř bře 27, 2013 7:12 pm

Už jsem to psal vejš. Co jsem zkoušel, děje se to při plném osvitu i pod mrakem, dkyž se baterie blíží plnému nabití. Nějaký čas drží pěkně 14,4V pak by měl změnit režím, cca po 2 hod, ale místo toho co by měl dělat začně tancovat. Pustí tam proud podle klešťáku co to dá, přestřelí napětí třeba až k 16V (tím vypadne měnič), pak se odpojí, přestane proud dávat a za cca 5-10 vteřin to opakuje a takhle furt dokola.
Několikrát mi dokonce fungoval správně, že dobíjel a pak udržoval už jen 13,8V. Ale to bylo párkrát, víc zlobí jak funguje.
Naposledy upravil dracekvo dne stř bře 27, 2013 7:13 pm, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod prochazka85 » stř bře 27, 2013 7:12 pm

mel jsem Tracer 3215RN a delal to samy, jak presel mrak pres slunce, tak mi to vylitlo na 32V a samozrejmne
to vyhodilo menic

pokud byl konstantni osvit, at slunecno nebo pod mrakem tak to fungovalo, ale pri nahlych zmenach
osvitu to haprovalo
prochazka85
 
Příspěvky: 221
Registrován: ned kvě 20, 2012 8:20 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » stř bře 27, 2013 7:14 pm

Mě to dělá i při stálém osvitu právě :(
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod Baryk » stř bře 27, 2013 7:16 pm

Tak to je divné a na kolik to vyskočí a jak dlouho to trvá ?
Baryk
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř dub 04, 2012 10:52 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » stř bře 27, 2013 7:24 pm

Proště udělá špičku někam k 16V, a přestane dávat. To celé trvá tak vteřinu. Pak chvilku čeká, a udělá to znovu. Bych to musel natočit na youtube, takhle se to blbě vysvětluje.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod Baryk » stř bře 27, 2013 8:21 pm

Tak to je podobné až na to že mě se to stane jen při tom roztaženo zataženo a nebo když se baterie blíží úplnému nabití a vypnu zátěž tak je to podobné.
Není to nic hrozného měnič se sám nahodí a zase jede vše o.k stává se maximálně dvakrát do týdne.
Je to divné a regulátor máš někde kde je teplo ? nebo v chladu ? Někde se tu řešili díry v dobíjení což bylo vyřešeno chlazením (větráčkem) možná by to vyřešilo i tohle pokud ho máš někde kde je horko
Baryk
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř dub 04, 2012 10:52 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod Vladon » stř bře 27, 2013 9:01 pm

nepomohlo by, ciste teoreticky, kdyz bude mit clovek vetsi kapacitu baterie (ne napeti) baterie i toto?
Netvrdim ze je potreba hned kupovat dalsich 100ah,ale pokud to jede treba na 12V 7,2AH baterku,tak verim ze s ni regl dokaze zacvicit :)

Ja mam EPSOLAR 3215, na tom 6 starych autobaterii paralelne a prozatim jedine na co si muzu stezovat je nedostatek slunce.
Je me samozrejme jasne, ze to asi nedela kazdej regl od EPSolaru,ale prozatim jsem u tohoto modelu v diskuzi na problemy nenarazil (tim netvrdim ze jsem se nemusel prehlednout).
Vladon
 
Příspěvky: 158
Registrován: pát pro 21, 2012 10:38 am

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod Baryk » stř bře 27, 2013 10:36 pm

Vladon píše:nepomohlo by, ciste teoreticky, kdyz bude mit clovek vetsi kapacitu baterie (ne napeti) baterie i toto?
Netvrdim ze je potreba hned kupovat dalsich 100ah,ale pokud to jede treba na 12V 7,2AH baterku,tak verim ze s ni regl dokaze zacvicit :)

Ja mam EPSOLAR 3215, na tom 6 starych autobaterii paralelne a prozatim jedine na co si muzu stezovat je nedostatek slunce.
Je me samozrejme jasne, ze to asi nedela kazdej regl od EPSolaru,ale prozatim jsem u tohoto modelu v diskuzi na problemy nenarazil (tim netvrdim ze jsem se nemusel prehlednout).



To já ověřím hned v létě ze současné kapacity 1x 180Ah bude 540Ah
Baryk
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř dub 04, 2012 10:52 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » čtv bře 28, 2013 6:52 am

Já mám 2x150Ah, tak nevím kolik by toho ten regulátor ještě chtěl.
Jediné řešení co mě napadá, je připojit např odporový drát se zátěží 10A a ten připínat pokud by mi napětí vylezlo přes 15V. Abych alespoň zabránil výpadku měniče, protože ten můj zpátky nenaběhne.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod gupa » čtv bře 28, 2013 8:23 am

Rychlý dotaz, byl vyměněn firmware?


Tracer update.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jestli Vám pomáhají informace z mypower.cz jako mně podpořte ho třeba dobrovolnou rychlou QR platbou. Pro 50,-, 200,-, 500,- a 1000,- podporu stačí kliknout na částku. Já za poslední rok 1x 200,-, 1x 50,-
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1746
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: TRACER TR-2210RN překračuje max napětí

Příspěvekod dracekvo » čtv bře 28, 2013 9:26 am

Nebyl, nevím jak na to. U těhle to také jde?
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1860
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

PředchozíDalší

Zpět na EP Solar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'