Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte čer 06, 2023 4:46 pm
schopné dát vyšší výkon, než je limit stanovený výrobcem (3,2kW)
Havlas píše:Prej limit je cca 5kW
007ToMMaS píše:tiež som sa zaujímal o toto lebo ja pri max výkone z panelov mám síce iba 1kW ale prúd skoro 75A a odpovedali mi tu na fore že sa iba obmedzí prúd. Mala by to byť asi podobná situácia.
007ToMMaS píše:ja pri max výkone z panelov mám síce iba 1kW ale prúd skoro 75A a odpovedali mi tu na fore že sa iba obmedzí prúd.
atom píše:007ToMMaS píše:ja pri max výkone z panelov mám síce iba 1kW ale prúd skoro 75A a odpovedali mi tu na fore že sa iba obmedzí prúd.
Nejsme tak bohatí aby jsme mohli ze střechy tahat dráty na 75A.
Ale myslím, že regulátor by si něměl vzít z panelů víc jak těch 60A od toho tam ten měřák proudu na vstupu má.
007ToMMaS píše:Prúd z panelov bude max 32A ale ten prúd sa zdvojnásobí v regulátore keď mám 12V systém. Som sa nesprávne predtým vyjadril.
atom píše:4x3 je výhodnější než 1x12, v případě jakéhokoliv stínu se nesníží výkon všeho, ale třeba jen 1/4 panelů. Ale zas větší proud a tak to něco stojí ve ztrátách v kabelu a jeho vlastní ceně. Ale měniče na vyšší vstupní napětí rozhodně nejsou zadarmo, silnější kabeláž bývá levnější.
4x3 určitě dobré řešení.
kybos píše:Očekával jsem, že po novém roce přijde do prodeje avizovaná novinka Tristar MPPT60-600 s vysokonapěťovým vstupem.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Neticle [Bot] a 0 návštevníků