Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 3:30 am
vata píše:Jedno starší Pocket PC (Windows mobile 5) se mi tady nudilo, tak proč jej nevyužít. Operu se mi na adresách lokální sítě rozchodit nepodařilo, ale třeba tady někdo využije informaci, že nakonec zafungoval šíleně pomalý prohlížeč Minimo. Z HP IPAQ jsem tedy udělala bezdrátový display Tristaru
vata píše:Mám problém s vysokým napětím na baterii (>15V) vlivem teplotní kompenzace, shazuje mi to měnič.
mypower.cz píše:vata píše:Mám problém s vysokým napětím na baterii (>15V) vlivem teplotní kompenzace, shazuje mi to měnič.
Vitej v klubu shozenych menicu .. me to taky pekne irituje
(pro ostatni podotykam ze morningstara nemam, mam hloupejsi PWM regulator). Matej mi rikal ze mi upravi jeden 300W menic (az prijde na to kde) na 16V. A bude klid .. Jak se otepli tak bude zas myslim pokoj s timto ostrovne-fotovoltaickym bugem ..
To se poladí
![]()
vata píše:Doufám, že to půjde v tom regu nějak seštelovat, hrabat se v měniči, to se mi moc nechce...
Přes víkend musím těm baterkám vymyslet konečně nějaký zateplený domeček, už se tam válí čtyři kousky 100Ah na zemi, není to ani praktické, ani pěkné a bohužel je to dost nebezpečné...
JiříK píše: Vážení, otázečka-kolik vydrží na vstupu APCčko? Dvanáctivoltové, samozřejmě. To jen kdyby náááhodou mi ulítly NiCd a prdla pojistka na spojce s olovem. Neví, netuší někdo?
JiříK píše:Vzhledem k tomu, že v levných(=mých) měničích jsou elektrolyty na 16V.... Jako dělobuch je to dost dobré. Už mám vyzkoušeno.
PavelR píše:pokud chces mohl bych mit nekolik 80A diod pred menic abys snizila napeti je to sice ztrata ale pokud jsou prebytky ....
vata píše:PavelR píše:pokud chces mohl bych mit nekolik 80A diod pred menic abys snizila napeti je to sice ztrata ale pokud jsou prebytky ....
No, napadlo mě gesto "zpátky na stromy" a vrátit měniči 16mm kabely. Teď tam jsou 35, a jak vidět podle Tristar logu, i při zátěži kolem 20A na tom metrovém kabelu měnič vypne při napětí 15,1V, velmi rychle potvora... Diody - nad tím jsem přemýšlela krátce, tam by ten úbytek dělal příliš moc...
Co je to mimochodem za diody?
vata píše:Zatím se to pokouším řešit postupným snižováním parametru max regulation voltage, už su na 14.8V... Při 14.9 jsem měla peak 15.16V, který měnič samozřejmě hnedka ofrflal. K těm špičkám dochází v MPPT před přechodem do režimu absorbce (při téhle kose je abpsorční napětí 14.93). To jsu teda zvědavá, jak to bude fungovat, protože takto by už nemělo dojít k dosažení cílového napětí a reg by měl jet celý den v MPPT... No, uvidíme.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků