Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 29, 2023 8:52 am
bozma píše:Také jsem se dočetl, že pár lidí zde z fóra opouští 12V a jde do 24, respektive spíše do 48V. Jakou to má výhodu nebo jaký to má důvod? Jde o to, abych něco neřešil a za půl roku to neprodával/neměnil.
prochazka85 píše:jinak ja mam veskere osvetleni+smarhouse server na solar 4x180Ah DOD 10% a spokojenost naprosta.
bozma píše:Dobrý den,
vzhledem k tomu, že v současné době kompletně rekonstruuji dům, tak při řešení nových rozvodů elektřiny jsem se začal zabývat otázkou,........
bozma píše:Respektive když budu mít světla na 12V, tak to opětovně musím konvertovat.
bozma píše:Děkuji všem za reakce. Pokud budu tedy koncipovat systém na 48V, tak zase bude problém s měničem a samotnými koncovými prvky, ne? Respektive když budu mít světla na 12V, tak to opětovně musím konvertovat.
Bylo by možné také napsat, kolik by člověka přišly kupříkladu 4 panely po 200-230Wp a veškeré věci okolo. Nemusí se jednat o přesnou částku, stačí hrubý odhad. Děkuji.
prochazka85 píše:me teda prijde ten odhad ceny dost podhodnoceny
treba na ten regulator bych pocital spise 15t
protoze kdyz psal bozma o smart domu, bude zajiste potrebovat potrebovat data z toho regulatoru
takze MS a ten stoji minimalne 15
potom stridac, tak predne urcite sinus, potom kdyz uvazuje o 48V tak na stridaci ses hnedka na 15-20t
bizuterie 0-? no jiste spoustu veci doma najde ale vetsinu urcite ne napr. solarni konektory 100kc/ks, potrebuje jich 8
kabel 35mm = 90kc/m, potom ochrany, jistice, odpinace rozvadec celkem tak 5-10t
bozma píše:Dobrý den,
opětovně všem děkuji za reakce. Zase se dostávám do paradoxu a spirály procitnutí z nevědomí. Opravdu, je sladké nevědět a raději neřešit. Pročetl jsem si doporučené fórum Living
bozma píše:A nakonec konkrétní dotaz, všiml jsem si, že vesměs všichni doporučujete výrobce panelů Schott, dá se něco vytknout této sadě, která již obsahuje MPPT?
http://www.i4wifi.cz/gridfree-sada-trac ... d2975.html
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků