Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 08, 2023 1:11 am
volente píše:Panely jsou známé, teď jde jen o to zapojení. Buď 2s2p pro regl s Umax 100V, nebo 3s1 pro regl s Umax 150V. Minimálně jeden zůstane, nebo sehnat ještě jeden s podobnými parametry. Sehnat 100W panel s podobným napětím bude asi problém. Na 24V systém bych je použil 5p a PWM regl s Imax 30A. Ale na to zase není baterie.
volente píše:Sám používám 4ks těchto panelů a mám je i v podpisu.
chesburger píše:Vazeni zkuseni,
abych se priznal jsem z toho uz vedle. Vim, ze to nijak neulehcuji svymi informacemi, ale sam jich mam malo.
Vec se ma tak:
-soucasne cele zapojeni je na 24V coz znamena seriove zapojeni. Toto obsluhuje regulator jak jse predeslal vyse. Jako baterie jsou jak rikate "OLOVA" 2Ks 105 Ah.
- na to cele je pripojen na pul spaleny menic na 230V/1000W.
Ma myslenka je a i vlastne jiz zakoupeny i nove komponenty jako kabely,menic,jistice,pojistky atd je na 12V a to jen proto, aby se navysila kapacita akumulatoru.
Cetl jsem mnoho clanku 12V vs 24V, ale vzhledem k rozpoctu a hlavne investici do regulatoru musim pracovat zatim s tim co je. Spotrebice ktere pobezi 24 Hod je jen den a to lednice do 300W. Pak to je jen napajeni NTB, wifi router 12W ,TV do 50W a eventuelne neco prilezirostne.
Jak je to dle Vas tedy realne?
chesburger píše:Vazeni zkuseni,
abych se priznal jsem z toho uz vedle. Vim, ze to nijak neulehcuji svymi informacemi, ale sam jich mam malo.
Vec se ma tak:
-soucasne cele zapojeni je na 24V coz znamena seriove zapojeni. Toto obsluhuje regulator jak jse predeslal vyse. Jako baterie jsou jak rikate "OLOVA" 2Ks 105 Ah.
- na to cele je pripojen na pul spaleny menic na 230V/1000W.
Ma myslenka je a i vlastne jiz zakoupeny i nove komponenty jako kabely,menic,jistice,pojistky atd je na 12V a to jen proto, aby se navysila kapacita akumulatoru.
Cetl jsem mnoho clanku 12V vs 24V, ale vzhledem k rozpoctu a hlavne investici do regulatoru musim pracovat zatim s tim co je. Spotrebice ktere pobezi 24 Hod je jen den a to lednice do 300W. Pak to je jen napajeni NTB, wifi router 12W ,TV do 50W a eventuelne neco prilezirostne.
Jak je to dle Vas tedy realne?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků