JonasPP píše:GUPA maš pravdu,Ja som z toho tiež jeleň.
Vôbec sa to neda chapať,žiadne parametre,len 12v ,40A a na koniec je z toho 24v,dajake 10A poistky,ističe,stykače,teploty,lišty,hrubka vodičov,...,proste gulaš.
Teda jednoduche otazky a žiwdam jed oduche odpovede.
1:Značka panelov a modelova rada,popripade aspoň ich parametre a počet kusov.
2:Značka regulatora a modelova rada,popripade aspoň jeho parametre a či dokaže fungovať na 12 aj 24v.
3:Značka meniča a modelova rada.
4:Značka baterok a modova rada,popripade celkove parametre,nie iba Ah.
5:Su v dome DC rozvody aj AC rozvory?
6:Aka je odhadovana spotreba a čo všetko ma toto solarko utiahnuť.
7:Chcete isto prerabať zostavu z 24v na 12v?
8:čo sa prida,alebo za ine zariadenie zameni po prechode na 12v.
Teraz sa môžme baviť o hrubke kablov,isteni,odpajani a njeviem čim ešte.Len poprosim,priamelo odpovedať podla bodov,žiadnu zavadzaciu omačku okolo.Ďakujem.
Odoslané z IRON_2 pomocou Tapatalku
1. Znacka panelu - bohuzel tuto informaci nemohu dodat, protoze panely byly koupeny jako pouzite a bez jakehokoli dokladu a na panelech nejsou ani stitky. Jediny udaj, ktery jsem dostal je : 5 Ks. Pry byl kazdy panel pred zapojenim promeren a mel napeti bez zatizeni 32,5V a ze ma 72 clanku. Vic nic. Snazim se ziskat vic, ale ne,myslim si , ze to dopadne dobre. Vygooglil jsem, ze 72 cl. panely davajicca 1,67-2,5 A.Takze pocitam stred cca 2A.
2.Regulator je na 12-24V do 500W na 12V a do1000W na 24V. Je to startovni regulator, protoze se jeste rozhoduji mezi Blue solar 100/30. To je o investici. Mozna za to budu ukamenovan

3.Menic- Neznackovy. Je z internetu. Modofikovana Sinusoida. Vykon 1600W s ucinnosti 85%.
4. Baterie - Varta professional Dual Purpose:
https://www.varta-automotive.cz/cs-cz/v ... 20-055-080Datasheed jsem si stahnul a podle nej i pocital.
5. Rozvody - je pouze DC a vubec se tomu neda rici rozvod. Proto jsem to zacal resit kdyz mi to bylo oznameno. AC pouze kabel z menice ( prodluzovak). Jen pro laptop, Wifi router, Mobilni telefon.Foto v priloze.
6.Spotrebu jsem spocital na 784 Wh pri 6H provozu vsech spotrebicu. Tzn.: 2x led svetlo 14,5W, regulator 2w, menic 150w, Laptop zdroj 50w,Wifi router 12w.
Logicky celych 6h nebude vse v provozu kazdy den. Doba je individualni, takze pocitam radeji tu delsi dobu.
7. Vzhledem k tomu, ze jiz novy menic je zakoupen a je na 12V, tak ano. Myslim si, ze i pri 12V sys. je smazsi pridat aku (1Ks) nez u 24V (2ks) a take pak kapacita v AH, ktera se mi navysi. Doufam jen, ze se nemylim.
8. Zmeni se to co jsem popsal v c.7.
Prumery vodicu jsem se snazil spocitat dle tohoto:
http://www.ekoproud.wz.cz/v_prurez.htmVyslo mi:
Vodic Aku - Menic 50 mm2 - 1600W - 1 a 1,5m delky --AC 6,96A- R 0,00Ohm- Ubytek napeti 0,09V(0,14V
Vodic panel -regulator - CCA 12V - 30W= 2,5A - u tohoto propoctu nevim presne jestli zadat namerenych 32,5V bez zateze panelu nebo standardnich 12V. U tohoto bych potreboval poradit.
Jak bylo posano v dotazu kazdy + pol z panelu pojistka 10A. Dale po slouceni vodicu + pol pojistka keramika ( jistic 12v) 20A. Z rekulatoru + pol do Aku pres jistic ci pojistku. Aku +i - pol pojistka 140 - 150A. Z menice se bude delat maly rozvod na 2 Ks zasuvek pro spotrebice jak byly uvedeny zilovym vodicem 2,5 mm a samozrejme jistic 230v/16A.
Snad jsem na nic nezapomel.