Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 8:26 am
mopadzi píše:rozumím tomu tedy dobře, že na FV konstrukci mám vytvořit zvláštní hromosvod? Nelze ji tedy připojit k hromosvodovému svodu? To se mi moc nezdá...
bourbon píše:nové zásady ohledně instalací FV.Doporučuji absolovovat školení.
bourbon píše: .... To můžete běžně vytvořit za měničem .....
bourbon píše: ... Měla by být samostatně uzemněná bez spojení s hromosvodem na střeše,protože tím instalaci při úderu blesku s největší pravděpodobností zničíte, s tím,že samozřejmě vše připojené odejde také!!!měnič spotřebiče apod.Proto se instalace FV systému odděluje.Důležité jsou ochrany na DC i AC straně
bourbon píše:CZEPHO a společnost SOLARTEC
Vás srdečně zvou na workshop
OPTIMALIZACE PROVOZU FVE aneb CESTY KE ZVÝŠENÍ VÝNOSU
28. 6. 2012 od 13hod (od 12.30 registrace) na adrese Konferenční centrum GreenPoint, s. r. o., Dvouletky 529/ 42, Praha 10
http://www.kc-greenpoint.cz/kudy-k-nam (parkování je zajištěno v místě)
jose píše:bourbon píše:CZEPHO a společnost SOLARTEC
Vás srdečně zvou na workshop
OPTIMALIZACE PROVOZU FVE aneb CESTY KE ZVÝŠENÍ VÝNOSU
28. 6. 2012 od 13hod (od 12.30 registrace) na adrese Konferenční centrum GreenPoint, s. r. o., Dvouletky 529/ 42, Praha 10
http://www.kc-greenpoint.cz/kudy-k-nam (parkování je zajištěno v místě)
28. 6. 2012 už bylo.Byl tam někdo z tohoto fóra? Ale odkazy jsou dobré, díky
vata píše:No a nepamatujete si z té nalejvárny, zda mohu přepětí z DC strany svést do lokálně přizemněného PEN distributora? Nebo si musím zřídit extra zemnící tyč?
Případně, máte nějaký tip, na koho bych se mohla obrátit s žádostí o kompetentní návrh? Ptala jsem se jednoho známého revizáka, ale tomu tahle problematika nic neříká, zdejší elektrikář taky nemá speciální znalosti ani zkušenosti týkající se ochrany FVE.
Skoro to vypadá tak, že co odborník, to názor, a blesk si pak stejně dělá co chce
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků