Stránka 1 z 1

Blokování přetoků u GW10K-ET

PříspěvekNapsal: pát srp 05, 2022 11:46 am
od zby
Nejmenovaná firma (chlapi byli sympatičtí, ale výsledek je neuspokojivý) mi před týdnem namontovala FVE, ale nedokázali v SW vypnout přetoky. Tak to celé vypnuli. I tak ale vygenerovali přetok 1,8 kWh.
Včera přijel seniorní technik, zapnul to, řekl že nic nepřetéká (bylo 19:30), nechal si podepsat předání a odjel.
Ráno koukám, že podle SEMS portálu přetéká cca 60W. To se mi zdálo moc, za celý den by to mohlo být 0,7 kWH (pokud by těch 60W nestoupalo). Zavolal jsem jim, řekli, že nahrají nový firmware (to se dá vzdáleně?). Asi něco udělali, protože přetoky spadly na 15W, což už je asi v normě. To mi řekli u distributora (že třeba 0,3 kWh za den je technicky ospravedlnitelné).Na ČEZ Distribuce mi ale řekli, že až na malé přetoky v den instalace, které tolerují, to má být celé vypnuté až do instalace 4Q elektroměru. Tak se to chystám vypnout.

Konečně, otázka. SEMS portál i PVMastr mi ukazují nesmysly. Vezmou přetok (snad je správně) a spotřebu domu (snad je správně) a výrobu určí jako součet (!!). Takže teď v poledne za jasného světla mi to údajně vyrábí 300 W (mám 8,75 kWP). To je špatně. Když spustím elektrické plotýnky, tak mi to okamžitě hlásí výrobu přes 5 kW, protože to je aktuální spotřeba (po odečtění toho, co se ještě musí dodat z gridu, aby ty plotýnky jely)...

Co s tím mám dělat?
Mám to nainstalované špatně?

Díky.

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

PříspěvekNapsal: pát srp 05, 2022 12:33 pm
od lzahradil
Váš problém budete muset řešit tak jako tak s instalační firmou protože ačkoli by jste věděl jak to vyřešit, do instalovaného systému nemůžete nijak zasáhnout.

Z tohoto důvodu je taktéž v pravidlech fóra napsáno, že zde řešíme pouze ostrovní nebo poloostrovní systémy s přícucem z DS. Ne však s dodávkou do DS.

Je zbytečné aby se někdo vyčerpával odpovědí na něco co nedokážete ovlivnit protože to musí udělat instalační firma kterou jste si na to zaplatil.

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

PříspěvekNapsal: sob srp 06, 2022 4:48 pm
od zby
Tak to bych fakt nechtěl, aby se kvůli mně někdo vyčerpal... to si na svědomí nemohu vzít. Snad Vás to moc nevyčerpalo, že jste mi odpovídal...ale je víkend, tak si snad odpočinete.

Jo, to jsem přehlédl, že je to tu jen o ostrovních systémech. Mea culpa. Něco jako sekta? Musi to být frustrující, když sem napíše někdo jako já, určitě se to stává. Chápu, že je to obrovský rozdíl, jenom si "přicucávat z gridu" oproti tomu do něj i něco dodat... prostě nebe a dudy, a proto je naprosto pochopitelné, nebavit se ani o komponentech, které jsou společné. Čistota rasy se přece musí hlídat, že...

Jedna věc je ale zcela mimo logiku (jestli je tedy pro vás důležitá). Že prý proč odpovídat, když to bude muset řešit dodavatel (sic). Tak to jsou zbytečná prakticky všechna fóra. Proč si u někoho ověřovat, zda byl dodavatel kompetentní, když to bude stejně muset řešit dodavatel. Věř svému dodavateli! Lépe se mýlit se stranou, než mít pravdu proti ní, říkali si bolševici před Listopadem.

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

PříspěvekNapsal: sob srp 06, 2022 5:09 pm
od bublich
Máte to v záruce a není rozumné se v tom hrabat.A nicméně dotaz mohl být přínosný kdyby se ta firma nejmenovala Nejmenovaná,pak by možná pár lidí třeba nevěřilo svému dodavateli,jak píšete.Pěkný úvod. :mrgreen:

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

PříspěvekNapsal: sob srp 06, 2022 5:14 pm
od rva
Jste na špatném fóru. Doporučuji podívat se a klást dotazy třeba na tzb-info.cz tam jsou ti, kteří mají dotované systémy a zajisté se tam s obdobným problémem setkali.

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

PříspěvekNapsal: sob srp 06, 2022 5:19 pm
od cipis
Arogance a blbé kecy, to je fakt dotyčný na špatném fóru ...
Navrhuji tropické ovoce.

Re: Blokování přetoků u GW10K-ET

PříspěvekNapsal: sob srp 06, 2022 5:43 pm
od lzahradil
zby píše: Chápu, že je to obrovský rozdíl, jenom si "přicucávat z gridu" oproti tomu do něj i něco dodat...

Rozdíl v tom samozřejmě je, pokud máte instalaci v rámci dotace. Tu může provádět pouze firma která má na instalace FV systémů patřičná oprávnění. Vy jako uživatel do toho zasahovat nesmíte.
Ostrov s přícucem kdy se chová měnič jako spotřebič a nedodává do sítě si můžete nainstalovat sám. Pro štouraly: Za předpokladu že máte 50ku.

zby píše:Jedna věc je ale zcela mimo logiku (jestli je tedy pro vás důležitá). Že prý proč odpovídat, když to bude muset řešit dodavatel (sic). Tak to jsou zbytečná prakticky všechna fóra.


Koupil jste si Škodovku, chcete vyměnit žárovku a nevíte jak.. také se půjdete zeptat na Ford fórum?