Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát kvě 20, 2022 5:23 pm
bol-St píše:Co vím tak většina varných desek má zapojení každé fáze k nulovému vodiči a nepoužívá propojení mezi fázemi. Já mám doma indukční desku zapojenou 3 fázově a nyní je to tak, že 2 fáze krmím s FVE a jedna jde s DS. Výsledkem je, že 2 pravé plotýnky jedou z FVE a 2 levé s DS. Ovládaní desky je z FVE.
kiksa píše:bol-St píše:Co vím tak většina varných desek má zapojení každé fáze k nulovému vodiči a nepoužívá propojení mezi fázemi. Já mám doma indukční desku zapojenou 3 fázově a nyní je to tak, že 2 fáze krmím s FVE a jedna jde s DS. Výsledkem je, že 2 pravé plotýnky jedou z FVE a 2 levé s DS. Ovládaní desky je z FVE.
Tohle mě zajímá a zároveň mi to zapojení není jasný. K indukci jsou předpokládám přivedeny dvoje rozvody - 1 kabel FVE a druhý z DS, z indukce jde kabel L1,2,3 a 1 x N...Jak zpojíš zvlášť N pro indukci a zvlášť pro FVE ? Je kuchlá indukce nebo je N spojeno...?
mgx píše:mám doma indukční desku zapojenou 3 fázově
indukcna doska vacsinou nepotrebuje 3 fazove zapojenie, nie je to tocivy stroj. Je to bezna ohmicka zataz. Kludne mozes jednotlive platnicky zapojit na spolocnu fazu, ak to faza vydrzi. Ak nie, tak je mozne zapojit jednotlive platnicky na rozne fazy. Zapojenie L1 na solar a L2 na distribuciu je tiez mozne za tejto podmienky: N je prislusne dimenzovane a v pripade ze je spolocne pre Dis aj FVE, musia byt tieto dve siete synchronizovane.
cipis píše:No protože když se ty dvě různé "fáze" dobře trefí, tak společným vodičem teče 2x větší proud.
U 3f se používá jen 1x N, ne 3x, protože jsou ty fáze "fázově" posunuté, takže je to společné jednoNko dostačující.
A když máš tři fáze stejně zatížené, tak ti Nkem nic neteče.
TheCreezo píše:Ale zase kdo kdy použil všechny plotny na varné desce najednou na vysoký výkon ... .
Camel píše:Camel, no, tak když je dimenzování jasné, tak je pak jasné, že kdo dimenzovat nechce, tak musí synchronizovat.
Jj moje chyba v rychlosti mi to nedocvaklo.
mypower.cz píše:Camel píše:Camel, no, tak když je dimenzování jasné, tak je pak jasné, že kdo dimenzovat nechce, tak musí synchronizovat.
Jj moje chyba v rychlosti mi to nedocvaklo.
To není o tom že kdo dimenzovat nechce, ale v tom šporáku vevnitř se s tímto asi počítat nebude. Takže tam to bude nadimenzované na synchronní fázově posunuté fáze.
kiksa píše:bol-St píše:Co vím tak většina varných desek má zapojení každé fáze k nulovému vodiči a nepoužívá propojení mezi fázemi. Já mám doma indukční desku zapojenou 3 fázově a nyní je to tak, že 2 fáze krmím s FVE a jedna jde s DS. Výsledkem je, že 2 pravé plotýnky jedou z FVE a 2 levé s DS. Ovládaní desky je z FVE.
Tohle mě zajímá a zároveň mi to zapojení není jasný. K indukci jsou předpokládám přivedeny dvoje rozvody - 1 kabel FVE a druhý z DS, z indukce jde kabel L1,2,3 a 1 x N...Jak zpojíš zvlášť N pro indukci a zvlášť pro FVE ? Je kuchlá indukce nebo je N spojeno...?
mypower.cz píše:To není o tom že kdo dimenzovat nechce, ale v tom šporáku vevnitř se s tímto asi počítat nebude. Takže tam to bude nadimenzované na synchronní fázově posunuté fáze.
mypower.cz píše:TheCreezo píše:Ale zase kdo kdy použil všechny plotny na varné desce najednou na vysoký výkon ... .
Typicky žena. Dámy prominou.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků