Franta2776 píše:Souhlasím s Unicastem.Předávací místo je na plotě v antoníčku a tam si měřte hoši co chcete.Nějaké vyhrožování ze strany Čezu,že nahlásí černý odběr je nepřiměřený nátlak(je otázka,jak se na to dívá zákon) a na pár facek:)))
Pravomoc jakéhokoliv pracovníka distribuční společnosti končí výstupními svorkami elektroměru, dál už je to majetek zákazníka a pokud na instalaci existuje platná revizní zpráva tak musí považovat odběrné místo za schopné provozu. Pokud by se i tak dožadoval vpuštění a kontroly instalace tak bych ho poslal do patřičných míst a pokud by vyhrožoval neosazením elektroměru, tak bych mu oznámil, že na něj podám trestní oznámení pro spáchání trestného činu útisku.
§ 177 Útisk
(1) Kdo jiného nutí, zneužívaje jeho tísně nebo závislosti, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 značnou škodu, nebo
b) spáchá-li takový čin v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného značný prospěch.
(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu, nebo
b) spáchá-li takový čin v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.
Pokud by se i přesto násilím cpal do baráku tak potom je to na další paragraf
§ 178 Porušování domovní svobody
(1) Kdo neoprávněně vnikne do obydlí jiného nebo tam neoprávněně setrvá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán, užije-li při činu uvedeném v odstavci 1 násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí nebo překoná-li překážku, jejímž účelem je zabránit vniknutí.
(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, jestliže užije při činu uvedeném v odstavci 1 násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí a takový čin spáchá se zbraní nebo nejméně se dvěma osobami.
Dům mám osazený kamerami, takže důkaz mám hned.
Na distribuci mám nahlášenu UPS i se schváleným přepínáním celé instalace na UPS, takže bych se z ním moc nebavil. Takže doporučuji všechny poloostrovní instalace nahlásit na distribuci jako UPS a pak by neměl být problém s tím, když přijde technik na výměnu elektroměru a nenaměří žádný odběr, tak mu sdělím, že mám přepnuto na UPS a až přijedu domů, tak si, pokud budu chtít, přepnu na DS.