Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 4:48 pm
vlkazajac píše:Verím, že tak masívny menič nemá problém ísť naplno a dokonca si ešte podrží výstupné napätie.
Vo chvíľach najväčších prebytkov zaťažujem moju Carspu prúdom 8,0 - 8,5 A do 220 V - merané elektromerom za meničom. Chcel by som upozorniť pre objektivitu na meranie skutočného výkonu ohmickej záťaže. Pripájaním jednotlivých špirál na telese 3 x 800 W pozorujem "schody" 3,1 / 6,3 / 9,XX A ( tretia nikdy nejde na maximum ). V prepočte na skutočné výstupné napätie je to teda menej, ako udávaný nominál telesa. Ten je počítaný na 230 V alebo aj viac - neviem, ako sa istí výrobca kvôli kvadratickej závislosti výkonu na napätí.
( Reálne mám teda na výstupe meniča dosť často 1760 W, v špičkách 1870 W. To už je na relatívne lacný HF menič dosť a nenapĺňa ma to kľudom ... )
Vitek píše:ahoj Jose, máš 2 paralelní měniče na jedné fázi? je to režim který lze nastavit externě? zapne se sám, když je potřeba výkonu? toto mě zajímá mám sice asi novější PIP 5048 ale tipuju že to bude podobné...
Master znamená hlavní z paralelních a ten uspanej je jak? vypnutý invertor nebo softwarově, a zapne se sám v případě potřeby aby pomohl masterovi? uspí se pak sám až se odběr zase sníží? dík Vítek.
glxs2 píše:Ano presne tak, MK stale zere tych +- 50w z bateriek aj ked je v bypass rezime. Zistil som ze ma este dva dalsie rezimy. Ak ho vypnem tak aby nenabehol bypass (tzn. ze je tma) a DS je pripojena, tak zere 10w z beteriek (ventilatory sa stale tocia na minimum). Ak mu vezmem aj DS tak konecne zaspi tak ze nezerie nic ani z bateriek a funguje len ako nabijac, takze sa rano prebudi a zacne nabijat. Ako nabijac samozrejme funguje stale pokial na PV nieco je.
MK menic sa mi zda ako dobry stroj zial s nedomyslenym softwarom pre zimnu prevadzku.
Keby tak vedel dobijat z DS prudom 1A namiesto min. 2A
a keby tak mal moznost automaticky prepnut na bypass namiesto AC-DC-AC v pripade ze nema PV (napriklad v noci)
rege píše:tie 2A nezerie stale, iba v pripade ze baterky niesu na float napati. akonahle sa dostane na tuto uroven, tak tam ide len malo co...
rege píše:staci nastavit float napatie na aktualnu uroven napatia baterie a je to, nebude ich nabijat. Ak pride lepsie pocasie, das tam take napatie aby ich nabilo do plna...
Vitek píše:tohle jsem rozebíral v mým vlákně...
kdy se to spustí? vždy o půlnoci ( čas v měniči) na jednu hodinu... takže pokud se toho chcete zbavit tak musíte změnit čas na to aby byl 1. den, zadruhý float... to znamená uděláš z pulnoci 12 am a chodit to bude protože i bude myslet že pulnoc je jindy. no a pulnoc bude mít ve dne kdy je k dispozici solarko, no a nabijení se nespustí, mám to ověřeno... funguje to
mam FW verzi 71.80 myslím
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník