Značka měniče a model : noname čína , Pure Sine Wave Power Inverter
Štítkové hodnoty : 48V DC na 230V AC , 10kW (8.6kW dodává stále), LF , účinnost cca 88%
Volnoběžná spotřeba : +/- 0,8A @ 52V = 41,6W
Pořizovací cena : 24kKč
Datum pořízení : 9. 2015
Dodnes přetranformováno : 840kWh AC(měřák za měničem)
Motohodin: 1570hod
Přetížitelnost a četnost výpadků v důsledku přetížení : běžným chodem domácnosti dodnes nepřetížen - bez výpadku
Dosavadní servis : 9. 2015 vyměněn jeden kond a odpor na desce po prvotním nahození na baterky bez předešlého pozvolného nabití měniče(rána jako kjáááva

Upozorňuji diskutující,že nepochybuji o kvalitě a vychytanosti jiných měničů a svůj vůbec nepovažuji za konkurenčně stejnou kategoriji!!!
Co tady ale chci rozvinout je spotřeba,kterou se tu kdekdo ohání a počítá ji dle mě nesprávným způsobem.Každý máme jiný provoz domu a konkrétně u mě,byl bohužel nutný tenhle macek,kvůli častému souběhu vysokých spotřebičů,které jsou provozovány svým způsobem ve třech bytech najednou.Dá se říci že na displeji měniče svítí hodnota od rána do večera kolem kilowaty a často se sepnou věci delšího charakteru(myčky,pračky,trouby atd) kde je pak 4.6-7.5kW odběru.Nejmenší spotřebu jsem zahlídl cestou z flámu 76W a to jen jednou za celé období co jej provozuji(otcův kompresor pro ryby na lov v sudu,AP na střeše pro obec,zvonkové trafo,stykač,nějaké standby u rodičů).Od spuštění dodal regulátor do systému 1.01MWh a za měničem do domu šlo 0.84MWh.To za těchto pět měsíců tedy dělá 170kWh vniveč.Samozřejmě v tom je i energie spálená balancery,čtyřmi cellogery,relátka pro spínání,bistabilní relé co ovládají a pár měsíců aktivní BMS pumpy pro přelévání energie ve všech článcích baterie,kabeláž ,ztráta baterije a ten pažravec měnič.Úplně odpojený měnič od domu v zaplém stavu naprázdno odebíral 0,8A při 52V=41,6W a kdekdo veme 365 dnů, násobí to 24hod. a tímto přepočtem a má výsledek,který považuje za správný a ohromující.Jak ale realita ukazuje tak je potřeba také mít změřený počet hodin chodu měniče a až z této hodnoty počítat tu spořebu měniče po odečtení zbylých ztrát,vzniklých dohledem baterijí.A to teda netuším jak udělat,jen na měniči je 1570hodin,což tedy dělá 111W/hodina se vším okolo(s balancováním jsem měl s malýma baterkama dost potíže).
Co bych se ale rád dověděl je jak Vám fungujou měniče versus slabé odběry do 100W,je to jen On/Off(Standby režim) nebo umí modulovat pro malou spotřebu nějak vnitřně?