Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 9:23 am
hurvayz píše:Pred tim jsem to zkousel a slo to. I v druhem PJ to tak slo. Prave jsem tak testoval trafa jestli jsou ok. Mozna je problem i v tom ze tady jsem par metru od trafa a mam v zasuvce 249V. Jenze ja nemam zadne zarizeni cim najizdet pomalu. Leda nejaky soft start
Není zkrat jako zkrat. Měřením odporu se toho moc nedozvíš. Při mezizávitovém zkratu naměříš v podstatě stejný stejmosměrný odpor, ale impedance vinutí se změní zásadně. Měření je třeba provést při střídavém napájení kmitočtem pro který je trafo určeno.hurvayz píše:. .. ze by trafo melo vnitrni skrat? Pri mereni prim i sek. nemaji nulove hodnoty odporu ale kolem 0.8 Ohm prim 1.Ohm sek. ...
kodl69 píše:spíš by mě zajímalo, jak ten měnič zvládá prudký změny odběru - PJ8000 při startu 0.7kW 1f vodárky dokázal pomrknout žárovkama, inverotorová svářečka ho dohnala až ke soft-restartu s 0.5s tmy v domě. Oproti tomu xth8000 ani nemrkne při jakýmkoliv náhlým zatížení...
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 2 návštevníků