Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon dub 12, 2021 6:37 am
Pevan píše:Jo, tomu rozumím, chtělo by to něco OS, ale moc nevěřím, že to někdo udělá s běžně dostupnými obvody a spolehlivě, ono to není zrovna triviální. BTW: Dají se jako posílení budičů místo IXDD614 použít TC4421? Ty mají skladem na TME a podle parametrů by nemusely být úplně špatné, ale raději dám na názor praktika, který má mnohonásobně víc zkušeností.
josse píše:Já vám do toho moc kecat nebudu, rád bych se zapojil a závidím vám, ... pokusím se ušetřit pouze trochu času v bádání... Kdo nechce ať to nečte...
Málokterý PIC a STM to zvládne, počet A/D a počet závislých a nezávislých PWM ... A hlavně velikost PWM generátoru v bitech, výhoda některých PIC je, že jsou kaskádovat dva 16 bit čítače a to je nezbytné, nebo níže zmíněný dsPIC, který má myslím 32bit čítačů dost... Rychlý převod A/D...
K tomu rozlišení... Ono se zdá, že 8-10 bit stačí, ale není to pravda, generovat PWM je třeba minimálně 10+10 bitů, v případě AC spíš více, musí to pokrýt minimální odběr kolem "0" a současně maximální výkon kolem vrcholu sinusovky, de fakto dynamický rozsah výkonu8 kW děleno nulou je nekonečno...
kodl69 píše:jasně že jo, neinvertujjící TC4452, akorát nevím, proč kupovat dražší součástku ...
kodl69 píše:jasně že jo, neinvertujjící TC4452, akorát nevím, proč kupovat dražší součástku s podstatně většími Rdson. https://www.tme.eu/cz/katalog/?search=t ... order=desc . Na IXDN614CI mám už navrženou desku, ale klidně se dá použít i tohle, akorát to má jinak vývody, vyšší odpory v sepnutém stavu... A cenu na ali bych nebral jako cenovku skutečné součástky, na měniče, který mají doopravdy fungovat, kupuju komponenty u normálních prodejců, tj TME, farnell... Už jsem se dost natrápil s fake mosfetama, a dokonce s fake IR2110 - měly neuvěřitelně teňučký vývody a podle osciloskopu to byl jinej šváb nebo výmět, měly podstatně pomalejší hrany při zátěži... Ještě detail: ty TC4452 snesou jenom 20V, IXDN mají doporučené maximum 35V tj větší odolnost vůči špičkám, který v takovejchhle konstrukcích jistě nějaký budou, i když tam mám daný transily...
Spíš si říkám, jestli je nutnej v TO220 pouzdře, když je mám stejně bez chladiče a nehřeje to, jestli by nestačil DIL , kterej stojí polovinu.
Jak dodělám tenhle prototyp, tak to budu sledovat infrakamerou, k "prasobastlu" se nechci moc přibližovat, jsem rád, že ještě žije (včera asi hodinu 4.8kW a po zapnutí rychlovarky k tomu všemu začal protestovat, trafa už i trochu zasmrádaly... )
Jozef51 píše:Experimentalne zapojenie menica s 500VA toroidnym trafom, vystup kontrolovany multimetrom s rozlisenim 1V. Meni som zataz skokove z 0 na 40% maximalneho vykonu. Multimeter nezaznamenal ziadnu zmenu vystupneho napatia. To znamena, ze zmena bola pod 1V a rychlost odozvy lepsia ako vzorkovanie multimetra. Viac som v tomto smere neexperimentoval a vlastne som bol s vysledkom spokojny. Toto je prakticke meranie na napatovej spatnej vazbe.
kodl69 píše:COO? včera mi 10ks IXDN614CI z TME přišlo. A pořád jich mají 110ks https://www.tme.eu/cz/details/ixdn614ci ... igbt/ixys/ ??? Momentálně to provozuju se 7xIRF135B203 a je to bez náznaku oteplení, takže bych se asi nebál těch DIL, předse jenom 20kHz není zas až takovej kmitočet. Asi by byly drobek lepší IRF100B201 nebo IRFB4110, ale jsou o dost dražší, a na 100V, rezerva v napětí je rezeva.
Pevan píše:Zvláštní, když jsem se před 14 dny koukal, tak mi to psalo stav 0 a dodání za 43 týdnů... Proto jsem hledal náhradu.
Jozef51 píše:Opat som poskladal experimentalny menic 500VA.Pri prepnuti napajacieho napatia 47->53V volmeter ukazoval kratkodoby narast vystupneho natia - nulova zataz 1V - zataz 40% 1.5 az 2V. Ak sa ako zataz pouzila ziarovka 100W bolo vidiet kratkodobe zvysenie jasu pri zmene vstupu 47->56V pri opacnej zmene kratkodobe znizenie jasu. Kratkodobe znamena hlboko pod jednu sekundu.
Jozef51 píše:Ta hracka na stole reaguje lepsie ako Victron.
Jozef51 píše:Opat som poskladal experimentalny menic 500VA.
Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků