Tohle mám doma, akorát ve verzi s 8-mi fety, kupoval jsem jenom prázdnou desku.
Mám k tomu nějaký výhrady, ale jako celek to nějak funguje.
1.) IR2110 navíc v SMD provedení budí 3x paralelně fety, s celkovou kapacitou cca 30nF - vyšší spínací/rozpínací ztráty, ta destička s EGS a IR2110 bude dost topit.
2.) odpor 10k u každé větve buzení můstu je zapojenej na výstupu IR 2110, ne na gate fetů, kde má svoje místo. Dá se doplnit přímo mezi vývody G-S fetů, shora, na každej mosfet 5K-10k odpor. Naopak ten "lichej" odpor u mosfetů, co není vedle diody, je tam zbytečně...
3.) elektrolyty nevalné kvality, navíc mezi chladičema. Mám překonstruováno tak, že výkoňáky jsou zespodu desky (provrtaný díry pro upevnění a chladič je zespodu celé desky, s izolačníma podložkama. Díky tomu jsou elektrolyty na druhé straně DPS, než topící výkonový součástky. Tak jak to je, to fungovat bude, aspoň nějakou dobu.
4.) Keramický blokovací kondenzátory na napájení jsou jenom na ozdobu, doporučuju místo nich nějaký pro impulsní provoz, MKP, MKT. Zase je to o rušení a o zbytečným zatěžování elektrolytů v napájení.
5.) Nejsou tam vůbec ochranný RC členy (ty, co na PJ tak rády shoří) - asi jim hořely, tak je tam vůbec nedali
Zatím jsem svůj kousek ještě nekontroloval na osciloskopu, ale RC členy jsem si tam dobastlil.
6.) Jak na DC vstup, tak na primár trafa je dobrý osadit přepěťovou ochranu, ne kvůli blesku, ale kvůli indukčním špičkám.
Důležitý je taky nezapomenout na tlumivku do primáru trafa, v popisu až kdesi dole, tady je za dalších 50USD (asi by se to dalo nějak levněj), to už je dohromady 200USD, a kde je bedna a trafo. PJ je vlastně zadarmo...
Svitkový kondenzátor 5uF na 230V konci trafa není dogma, je potřeba ho naladit podle použitýho trafa, vysoká i nízká kapacita působí vyšší klidový odběr a hlučnost trafa.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.