Ooo chlapci,
som nesmierne rad ze sa takto rozbehla debata ohladne DIY menica.
Par hodin sa sem clovek nepozrie a neviem komu mam od radosti odpisovat

to
Jozef51:
Nemeral som kolko mOhm maju spoje ale bol som milo prekvapeny ze cesticky su hodne posilene medenymi pletencami
IMG_20200426_210247.jpg
to
abrams:
HF menice je nieco uplne ine.. tam musi byt plno elektroniky a ochran..

mohol by som ti rozpravat.. najma axperty uz maju aj prudove ochrany voci zemi a podobne.
Mam skusenost ze vie padat do chyby ked ti niekde preraza faza na zem.. aj ked su to mA.. stale padal do chyby ze je problem na vedeni, prepol som na distribuciu a zasuvka vyhorela

Ten vetracik s 4 pinmi mas paradny na testovanie. Zlty byva vystup z halovej sondy a biely na ovladanie cez PWM.
to
kodl69:
Frekvenciu som nejako ani neriesil.. Proste som skusil a slape to

A tiez vobec neriesim ci sa toci netoci.. mam senzory DS18B20 na trafach a na chladici. A podla toho sa mi zvysuju/ znizuju otacky. Dokonca mam logiku spravenu ze ked je odber nad 5kW a bojler hreje tak vypne bojler na 5minut (vacsinou sa len zapla kanvica a do 5min sa isto vypne)
Keby teplota trafa velmi narastla tak mi bimetalove termostaty vypnu menic.. ale to mi uz zabudoval vyrobca trafa priamo k jadru a urcil ze to sa stane az pri 100°C, pretoze su dimenzovane na normalnu pracovnu teplotu 70°C.
Videjka su paradne, som rad ze ti to fakci. A budem rad ked sa podelis.. Bude dufam mozne vyuzit moje trafa (28V~230V 7,5kVA pretazitelnost kratodobo na 8,5kVA)
Ja som ale meral ucinnost tychto cinanov.. ale ked to tak ratam tak mi to vychadzalo.. lebo som sa dostal na 94% ale v podstate 6% pri 5kW je 300W co by odpovedalo mnozstvu tepla ktore bolo treba odvadzat z chladicov (aj technicka miestnost sa celkovo ohriala pri dlhodobej zatazi len o par stupnov) trafa mam velmi dobre takze tie si brumkali na 32°C
Ono cele by to bolo paradne navrhnut DPS tak ze by boli dve casti.. riadiaca s feedback castou kde by sa dalo zregulovat vysupne napatie a dalo by sa pridat lahko sledovanie teplot + vystupneho vykonu, a druhu cast s FETmi a kazdy by sme si vedeli dat paralelne tolko fetov kolko teba pretoze pod 8kW velmi ist nechcem. Blba kuchyna ma proste spicky, a rozbiehat treba max motor tepelneho cerpadla 1,1kW
(este v prilohe tie odpory a diody k jednotlivym fetom)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.