foto nemám , ale bude . Jelikož

Vypínám je jejich vypínačem a přesto se mosfet šlehnul a vzal sebou i 5A pojistku

Původní větráčy jsem nahradil jedním 120mm větrákem ... však uvidíte na fotkách

Elektronům zdar

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 23, 2023 3:04 am
abrams píše:Zdravím ,
foto nemám , ale bude . Jelikožsluní tak momentálně mají šichtu , jen co skončí tak je kuchnu
.
Vypínám je jejich vypínačem a přesto se mosfet šlehnul a vzal sebou i 5A pojistku. Ty 8A mosfety dělají větší kravál , ale šlapou dobře .
Původní větráčy jsem nahradil jedním 120mm větrákem ... však uvidíte na fotkách.
Elektronům zdar
solárník píše:Bohuzel na Voc. Protoze po pripojeni (ale i chvilemi za funkce, napriklad pri prehrati) je panel temer bez zateze a jde do GTI cele Voc. Pak bud nevydrzi stabilizator a/nebo bouchne kondenzator JAKEC na vstupu, jako jsme to tu uz videli, nebo to nahlasi error a bude sviti cervena.
Nektera prodavana GTI vsak maji rozsah az do 60 voltu, takze s temi by teoreticky ty panely sly pouzit.
Tu otazku na abramse o synchronizaci nejak nechapu. Byva uplne jedno, kam do site se GTI zapoji. Jen by tam nemel byt moc slaby privod site, jinak bude GTI odchazet na prepeti, nebo bude mit snizeny vykon. Tedy od GTI by mely byt do domovniho rozvodu silne draty a to az k velkym spotrebicum. Tedy pripojit GTI nekde ve sklepe na pidikabilek, ktery vedl puvodne ke svetlu neni dobry napad.
xmasin píše:abrams: Mohu mít dotaz, jak máte GTI měniče připojené? Resp. odkud se synchronizují se sítí?
domluvil jsem se sousedem , natáhli sme takovej ten kroucenej zvonkovej drát , pověsili ho na plot a stromy a jedem.
xmasin píše:Ještě mě napadá jedna věc, šly by tyto měniče použít s panely Avancis? Avancisy mají Vmp cca 44V ale Voc 59V a nevím jestli se rozsah napětí vztahuje na Vmp nebo na Voc.
xmasin píše:abrams píše:Zdravím ,
domluvil jsem se sousedem , natáhli sme takovej ten kroucenej zvonkovej drát , pověsili ho na plot a stromy a jedem.
A jak řešíte přetoky, resp. nesvítí ten zvonkový drát při vyšších proudech?
soused má ještě perfektního křižíka takže přetoky "nejsou". Jetli ten drát svítí nevím
v noci
to nejede.
Elektronům zdar
solárník píše:To bych nedělal, to nedopadne dobře. Nejsem si úplně jist ochranou GTI proti přílišnému napětí na výstupu. Mám obavu, že by to odešlo (velmi pravděpodobně i s tím měničem).
Přetoky ven už jsou dneska vyřešený. Prostě se zainvestuje do GreenBonO s fázovým firmware a je to. Kdo má bojler, zapojí výstup z GB do bojleru, kdo ne, dá tam prostě 200W žárovku před barákem. Něco se vždycky najde. Je to jednoduché, čisté řešení, pokryje to všechny spotřeby v domě až do výkonu panelů. A ještě ušetří nějaké peníze za bojler.
Mám změřeno, že při 2kWp už v létě bojler nemusí jet vůbec a stejně to pokryje téměř celou spotřebu domu za světla.
Jediné mínus je, že GB stojí dneska bratru 3200,- bez DPH, jestli koukám dobře na http://www.yorix.cz/cz/home/cenik.htm (na jednofázové řešení s bojlerem není nic dalšího potřeba, výstup řídí zabudovaný triak v GB)
Ale zas na druhé straně, pokud někdo je schopen koupit třeba 3 x GTI za celkem cca 10000,- tak už ho to moc mrzet nemusí, když to jeho problémy vyřeší. Je to prostě za cenu řekněme jednoho panelu, to není tak velká investice.
Já jen nechápu, proč to dělat jednoduše, když to jde složitěkdyž tu tak čtu všelijaké ty předělávky bojlerů na DC a bastlení nových extra topidel do bojlerů. Taková zbytečná práce a rozvrtanej celej barák dalšími přívody a vývody, no prostě to nějak nechápu, proč bych se do něčeho takového pouštěl, když si koupím GB, zapojím a je to vyřešené. A navíc to ještě pokrývá celou spotřebu a ne jen bojler. Když si spočtu cenu času, který bych něco takového doma bastlil, tak to vyjde rozhodně podstatně víc, než oněch 3200,- bez DPH.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků