střídač píše:Co na to prohlášení o shodě.
To by si měl autor udělátko nechat otestovat, aby to mělo CE, co na to říct jiného, já mu to vyběhávat nebudu

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 12:04 pm
střídač píše:Co na to prohlášení o shodě.
Kostěj píše:Výrobce GreenBonO umí na požádání i fázové řízení likvidace přebytků, jsem pravděpodobně jedním z prvních uživatelů s touto verzí firmware. Mohu potvrdit, že i ne-4Q elektroměr s touto verzí GreenBona pracuje uspokojivě. Mám na střeše 1,2kW+měnič, připojeno do sítě, bez registrace. Po výměně křižíka za digitální elektroměr jsem zjistil, že se mi do spotřeby načítá i výroba. Oslovil jsem p. Trochtu (yorix/greenbono), popsal situaci a během cca 14 dní jsem instaloval GreenBonO, kde mám fázové řízení 600W topného tělesa + 2x 100W žárovky přes relátka. Při výrobě cca 800W, spotřebě 300W to uřídí spotřebu na hodinách kolem 40W, zbytek mi doma topí.
Kostěj.
tomas píše:Teď řeším jakou vhodnou tlumivku tam připojit. Máme tu výbojkové tlumivky z věřeného osvětlení nebo ze zářivek, ale to asi nebude to pravé
solárník píše:Mám přesnější data z jedné instalace, takže jen upřesním, co jsem tu napsal:
a) řešení s přihlášenou výrobnou a přesměrovávačem přebytků (WattRouter, GreenBonO, pozor bez přihlášené výrobny nebudou fungovat, protože budete mít nevhodný elektroměr) dovoluje využít všechnu vyrobenou energii a přebytky beze zbytku například utopit v bojleru na ohřev vody. Označme takovou úsporu energie jako 100%. Asi se shodneme, že takové řešení je nejefektivnější, ale nese sebou všechny nevýhody přihlašování výrobny.
solárník píše:Už jsme tu několikrát psali, že Wattrouter nefunguje na obyčejném elektroměru (kromě starých křižíků s kolečkem), pouze na čtyřkvadrantním.
solárník píše:Respektive funguje, ale úspora se nedostaví.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], rymobul, sindyk a 1 návštěvník