Saark píše:"Donacielo" také gratuluji ke spuštění VertexuBudu rád za tvé zkušenosti,když se podělíš
diky, zatím zjištuju a testuju... ale moc nám nesvítí....
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 12:11 am
Saark píše:"Donacielo" také gratuluji ke spuštění VertexuBudu rád za tvé zkušenosti,když se podělíš
tomas píše:Při přetížení je to jasné že přepne na síť. Ale co v případě že máme výkon z FVE třeba 1kW, akumulátory vybité (odpojené umí pracovat i bez akumulátorů) a spotřeba je 1,1kW. Přepne na síť celou spotřebu 1,1kW nebo bude brát z FVE 1kW a ze sítě si vezme chybějící 0,1kW?
donacielo píše:už asi půl roku vybírám a testuji obě zařízení, a stále nevím jaké si vybrat.... více se mi líbí wertex ale akspert vítězí 4KW.. mám externí dobíječ obutack FM 80, tak je jedno co to bude nabíjet. hlavně jde o zálohu ze sítě a výkon měniče.
luge píše:donacielo píše:už asi půl roku vybírám a testuji obě zařízení, a stále nevím jaké si vybrat.... více se mi líbí wertex ale akspert vítězí 4KW.. mám externí dobíječ obutack FM 80, tak je jedno co to bude nabíjet. hlavně jde o zálohu ze sítě a výkon měniče.
to nevím...
Mám otázku ohladom zobrazenia kapacity batéríí u oboch meničov,je to zobrazené a merané vzhladom na napetie aku alebo SOC ?
luge píše:donacielo píše:ok to mame podobne. akspert ma vyssi spotrebu v noci... a kdyz je prepnuty na sit, tak si myslim, že vlastní spotreba jde z baterek....
ano tak funguje aj victron,že spotreba ide z baterií keď je prepnutý na distribučnú sieť,čo mi nedalo a cez bistabilné relé som na noc odpojil menič a regulátor od batérií a DC spotreba padla na nulu s tým že prepnutie na sieť ostalo funkčné
čiže jednoducho ručne alebo pomocou arduina,sds mikro sa dá pri nedostatku energie dostať na nulovú spotrebu batérií
donacielo píše:tak sem testoval bypas při přetížení na Vertexu jestli dososává z ds nebo jen přepne a vypadá to že bere vše z panelů, baterii, a zbytek z ds... pokud by se udělal čistý bypas, tak by tich 1700W z panelů co to psalo nabíjelo do baterii, ale ono je to tlačilo do výstupu společně s ds... celkem 4,3KW po dobu asi 3 minut.... zkuste napsat jestli je nějaká zkušenost...
redcrown píše:vzhledem k tomu, že DS je vždy k dispozici, tak by na baterie nikdy nedošlo, ne? Samozřejmě krom výpadku DS. Pak by se ale jednalo o stav "UPS". Možná jsem tě ale jen nepochopil.
a lze mu nastavit kdy mám noční proud? Ať na to nemusím myslet?milhaus píše:Ano jde také např. nastavit přes den pořadí FVE-BAT-DS a večer(když není výkon FVE) tak pořadí DS-BAT.
Pokud chci nechat jen ostrov kdykoli stačí vypnout jistič(přívod) do Vertexu a jedu jen na BAT.
Dá se i v tomto hybridnim režimu zakázat přetok do sítě, ale nedá se asi zaručit přetok několika watů.
matej píše:Vertex by přisosávat umět měl.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků