Nepsal jsem o tom nikde.
Roční statistiku ještě nemám, data jsou ale nemám to v hromadě. Za letošní listopad cca 5kWh, za těch prvních 8 prosincových dní 4kWh. Ale přes léto skoro nic, v podstatě nefouká. Je to dobrý na občasný pokrytí deficitu v zimě, hlavně v noci. Ale na seriózní výpomoc by jich muselo být tak 5-6.
Mám to 3 metry nad hřebenem střechy ve vesnické zástavbě, bydlíme pod hřebenem kopce, větrný podmínky spíš podprůměrný. Je to tak 2 metry nad okolními střechami. Chtělo by to výš, ale na to nemám místo ani chuť, muselo by se to kotvit lankama a pořádnej stožár. To už je taková investice, že se mi do toho nechce.
Jo 50A z toho šlo při těch pátečních poryvech. Mám tam 75A Pololu čidlo. Ale spíš abych měl radost tak jsem měl hrůzu, že něco nevydrží. Vydrželo

Mám to přidělané na dvou 200x200 bytelných trámech, které jsou vodorovně přišroubované šroubama na prst tlustejma mezi šikmé trámy krovu střechy. Aby tohle povolilo, muselo by to odnést celou střechu a ta je s cementovkama taškama sakra těžká. Ale když jsem viděl, co dělá ten 80mm trubka stožár, tak mi dobře nebylo, nahoře u turbíny to při poryvech pružilo o dobrých 15-20 cm.
Jinak data nelžou, opravdu to nasazuje už pod 3m/s. Nemá to ochranu žádnou, ani mechanickou, ani elektrickou (což lze lehce udělat) ale já to neřešil. Oni se báli, že prostě něco povolí mechanicky, kdyby to bylo vystavené nějakým 40-50m/s. Což u nás (střední čechy) nikdy nebylo ani zdaleka, takže jsem zatím v klidu. V pátek mi to ukazovalo nejvíc asi 22m/s.