Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 8:42 pm
Co se týče rozbehu naprázdno, tak dejmetomu. Dovedete ale asi domyslet, co stejná prodlužka udelá s momentem zvratu pri záteži motoru.kodl69 píše:stačí 25m prodlužka ze supermarketu a je to i s plynulým rozběhema omezením točivého momentu...
marko250 píše:No tak já tady nastíním trable s 1-f motorem Simens,zapojení OK a vyzkoušeno i levotočivé,ale stále stejný výsledek 25A DS letí dolů a ani se nehne.Napojení na 32A přímo za měničem na FVE se malinko pootočí a následně padne jistič.Psal jsem dodavateli a ten tvrdí že mám vše OK a že tedy:
" Dobré odpoledne,motor máte zřejmě správně zapojen podle schéma. Ještě vyzkoušejte otáčky vlevo a pokud se ani to nezdaří, pošlete nám motor zpět jako reklamaci.Může se stát, že je motor špatně zapojen ve vinutí, i když je to veliká výjimka..."
Dotaz na nedostatečnou velikost jističe a charakteristiku,mě vyvrátil s 20A -B a musí fungovat rozběh ,bez zátěže.A prodlužka samozřejmě nepomohla(25m zrovna mám).
Kdo tady z Vás provozuje 1-f frekvenční měnič na 3-f 3kW motoru a tahá s tím něco "macatějšího"?Co to vše obnáší okolo? Vypadá to ,že se budu muset vzdát svého megaštípače a pořídit jedno ze šidítek z obchodu,ale moc radost z toho tedy nebudu mít.
PavelR píše:delsi dobu jsem resil rozbeh 7,5kw kalovky - tedy lehky start. tedy 3f. spolehlive to razelo 32A B jistic. hvezda/trojuhelnik nelze. po ruznych bastlech abych zjistil zda to vubec jde rozbehnout tam kde potrebuju se zakoupil softstart na 11kw.
Sice stal pres 6k ale je to pecka na 16B jistic se pomalu rozbehne a drzi. Uplne super.
Na 1f se taky delaji. sice motor ztraci kroutak ale pokud to v konkretnim pouziti nevadi je to levnejsi nez menic
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků