Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon úno 06, 2023 3:29 am
tomas píše:U Solaxu G4 si můžete zvolit jestli má být EPS trvale pod napětím
vomic píše:tomas píše:U Solaxu G4 si můžete zvolit jestli má být EPS trvale pod napětím
Je pravda, že pak SOLAX pak žere v tomto režimu cca 200W místo obvyklých cca 30W když EPS není trvale pod napětím?
Peros píše:Jako... nezere 200Wale porad temer stejne... dal sem si tu praci a zmeril stridac s vypnutym polem...
Promiň ale tvé řeči vůbec nerozumím, můžeš to napsat česky
dík
mv12 píše:Dobrý den,
Nechci zakládat nové téma, tak to dám sem.
Mám solax X3 HYBRID D4 měnič a od dodavatele mám zálohu zapojenou přes manuální přepínač. To mi nevyhovije a chtěl bych to změnit a provozovat automaticky přepínaný EPS, na který bych si napojil vybrané okruhy(světla, zásuvky). Rozvody v domě jsou ale TN- C. Protože z EPS jde jen N (aspoň podle označení manuálu Solaxu) a já mám všude PEN, musel by se podle mne propojit i ten N výstup z EPS na PEN v domě.
Firma, co mi zařízení dodala to prý konzultovala se serviserm importéra a ti řekli, že v žádném případě, že to nelze. Že se musí přesně dodržet schéma pro Evropu vč. všech chráničů a žádné propojování N vodiče z EPS nemají dělat. Dodavatel si stejně jako já sice myslí, že by to mělo jít, ale nechce to riskovat (automatický backup dělají prý jen do T-NS).
Podle schémat v manuálu by to ale mělo jít (vypadá na to australské schéma). Máte s tím někdo reálnou zkušenost, a jak to máte případně zapojeno a nastaveno?
Děkuji
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků