Dále bych se chtěl zeptat, zda je lepší si pořídit regulátor a k tomu pak připojit mikroinvertor nebo to pořešit jedním prvkem a to regulátor s měničem?
Díky za názory odborníků

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 12:09 pm
lwq píše:Dneska sem znamemu na jeho ostrovni FVE dal konecne prvni DCDC menic pro napajeni IP kamery, switche a UBNT Nanobridge25M5 ... Puvodne pres 230V spinane zdroje mely v souctu tyhle zarizeni spotrebu kolem 7.5W. Ted pres menic je to pri 12V 0.33A, tedy neco malo pres 4W a tedy temer 50% uspora. Za zhruba 500,- nakladuparadni ...
lwq píše:sipj: tady sme puvodne spechali, takze se to koupilo z mypower ... JInak sem jich koupil 10ks z dx.com - je to sice 55,-/ks, ale dx.com to posila zadarmo a rychle ...
mati píše:Zajímá mě třeba ( a já to nikde nenašel ) - co signelizuje led na měniči
jose píše:Kolik asi mikroměničů už na světě pracuje? Našel jsem jednu stránku firmy instalující mikroměniče, kde je mapa s počtem jejich instalací
střídač píše:jose píše:Kolik asi mikroměničů už na světě pracuje? Našel jsem jednu stránku firmy instalující mikroměniče, kde je mapa s počtem jejich instalací
Když beru, že v Evropě to dalo jen 7745 odvážlivců, nepřijde mi to jako úspěch. V každém případě je to dobrá pomůcka za dvou předpokladů: Net Metering a přijatelnější cena. První se asi nezdaří a nevidím , že by cena se stávala příznivější.
Jednoduše: politická praxe pohřbila zajímavou myšlenku.
xmasin píše:Když jsem trochu studoval mikroměniče, tak jsem došel k závěrum že pro mnou plánovanou FVE by asi byly ideální, ale narazil jsem na problém se vstupním napětím, v Čechách dostupné měniče mají VDC tak kolem 40V a já bych potřeboval o trochu víc (chci použít panely Avancis). Nevíte někdo o mikroměničích, které by zvládaly vyšší napětí? Zatím jsem našel jen microReplus od Renosoly, ale nevím jestli je dostupný v Čechách.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků