Řeším nedostatečný interval 5 minut monitoringu přes cloud a nedaří se mi nic kloudného dohledat. Existují návody k G3 verzi, ale to nějak nešlape s G4 (možná moje chyba

Nevím jestli není nějak komunikace po lokální síti omezena.
Dokonale by mi vyhovovalo řešení popisované na https://www.youtube.com/watch?v=y2nugkjSQO0 kde se využívá NODE-RED což by na moji aplikaci dokonale sedělo.
V lokální síti vidím adresu, kterou WIFI dongle dostal od DHCP serveru a dokážu se na ni přihlásit. Dokonce funguje i defaultní 5.8.8.8.
jméno: admin
heslo: použil jsem záložní poptávkové ze solaxcloud ( jinak nevím jak se tam dostat a kdyby někdo jak jinak rád si nechám poradit )
Když se tedy zkouším dotazovat pro JSON na danou URL tak mi to vrací bad url request.
Nechápu jak napsat POST s adresou např. 5.8.8.8: /?optType=ReadRealTimeData HTTP/1.1
Má s tím prosím někdo zkušenosti? Chodí to někomu? Není to tím, že Wifi dongle na dané adrese vyžaduje autentifikaci?
Budu moc rád za jakoukoli radu a předem se omlouvám jestli se ptám na něco zbytečně kvůli své neznalosti.
Zkoušet odchytit paket letící na cloud adresu toho jejich serveru u Alibaba asi nemá cenu, protože bude šiforvaný co?