Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 27, 2023 5:19 am
Fliacik píše:Tak som uz objednal ten Growatt tak som zvedavý co to bude zac. Budem k tomu skladat aj baterku 4.6kw tak snad to bude ok. Potom tu postnem niake info.
TomNK píše:
Uvažuji o koupi tohoto střídače, jaké máte zkušenosti po půl roce užívání ? Chyby, postřehy, přetoky, spotřeba v klidu, spolupráce s baterkami (v jiném vlákně se řešily potíže s float fází nabíjení)
Děkuji
bednar píše:TomNK píše:
Uvažuji o koupi tohoto střídače, jaké máte zkušenosti po půl roce užívání ? Chyby, postřehy, přetoky, spotřeba v klidu, spolupráce s baterkami (v jiném vlákně se řešily potíže s float fází nabíjení)
Děkuji
Provozuji GrooWatt SPF 5000 ES někdy od června 2022. Zatím 1ks. Druhý je připraven pro paralelní připojení. Čekám na rekonstrukci střechy a následný upgrade FVE. Zatím na něm mám cca 1,8 kWp panelů.
Doposud naprostá spokojenost vše OK dle popisu a manuálu. Kupoval jsem na Aliexpressu z EU skladu.
Přetoky - obdobně jako je to u obdobných měničů. Záleží na režimu provozu. V režimu SBU je Grid odpojen a na výstupu je čistých 230V, takže není jak je udělat. V režimu SUB samosebou při rychlém odpojení zátěže ke krátkodobým přetokům dojít může(nepoužívám).
Spolupráce s bateriemi Pylontech US2000C/US3000C naprostá paráda - řízení režimů přepínání na síť dle SOC baterií.
Monitoring přes SolarAssistant 100% funkční. Data posílám ze SolarAssistenta via. MQTT do NodeRed/InfluxDB/Grafana.
SolarAssistant mi teď hlásí system power - 45W - snad je to pravda.
Vím, že je to samá chvála, ale vše co jsem si představoval, ten měnič splňuje.
Dobrý den,
Jak proběla registrace a zprovoznění monitoringu? Koupil jsem SPF3500ES stejnou cestou jako vy. Při registraci jsem zamrznul na tom, že nemám INSTALLER CODE. Tedy nemůžu zprovoznit monitoring přes WIFI dongle. Díky.
JF
bednar píše:Dobrý den,
Jak proběla registrace a zprovoznění monitoringu? Koupil jsem SPF3500ES stejnou cestou jako vy. Při registraci jsem zamrznul na tom, že nemám INSTALLER CODE. Tedy nemůžu zprovoznit monitoring přes WIFI dongle. Díky.
JF
Osobně jsem WiFi dongle nikdy nepřipojoval. Koupil jsem měnič bez a ihned po zapojení jsem zprovoznil RPi se SolarAssistantem a to je s měničem připojeno via. USB.
To funguje na jedničku. A mám to "pouze" na RPi zero.
rezis píše:
V TN-S je sice dochází na jednom místě k rozdělení na N a PE,
rezis píše:TN-C - nejsi schopen dodržet podmínku ostrova.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků