Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob říj 01, 2022 3:26 am


Solax X3 hybrid G4

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
PředchozíDalší

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod 27Jose » pát črc 29, 2022 9:50 am

Chcel by som sa opýtať, že kde presne v menu alebo cez app zistím akú verziu software (firmware) mám v Solaxe X3 Hybrid G4 ? Ďakujem za help
?
27Jose
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon kvě 16, 2022 10:32 am

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod 27Jose » pát črc 29, 2022 12:35 pm

Tak som to asi našiel.

DSP: 2.07
ARM: 2.03

Je to aktuálne, alebo je už aj niečo novšie?

Ďakujem
?
27Jose
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon kvě 16, 2022 10:32 am

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod Lucano88 » pát črc 29, 2022 7:39 pm

Nevíte někdo prosím jestli když se zapojí přes modbus ten Chint elektroměr, zda to stačí nebo se musí používat ještě ty proudové cívky? Ten elektroměr má přímé měření?
?
Lucano88
 
Příspěvky: 199
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod hurvayz » pát črc 29, 2022 7:46 pm

Co jsem viděl jeden má přímé měření, tam civky nemusí být. Druhý Huaweiacký má snímače. A připojí se jen pro měření napětí tenkou cykynou.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 950
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod Lucano88 » pát črc 29, 2022 7:51 pm

jo, uz na to koukam, on ten elektroměr asi není průběžnej...
?
Lucano88
 
Příspěvky: 199
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod Lucano88 » pát črc 29, 2022 7:54 pm

no, jeden je DTSU666 a druhy je DTS666-CT, viz... https://shop.iftech.cz/prislusenstvi/36 ... su666.html

nejak nevim tedy jaky elmer se k tomu dodava
?
Lucano88
 
Příspěvky: 199
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod hurvayz » pát črc 29, 2022 7:54 pm

Ten chint 666 to ma jak Fronius. 4diry hore, 4 dole. ale mozna uz je jiny model. Ten Huaw to ma dole zaslepené.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 950
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod Lucano88 » pát črc 29, 2022 7:57 pm

no, ale na ofiko videu k tem diram nahore pripojuji CT civky...
?
Lucano88
 
Příspěvky: 199
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod hurvayz » pát črc 29, 2022 8:22 pm

Si myslim ze pro Tebe to není podstatné, důležitý je ten výstup RS486, 486. Já si dokupoval origo huaw a dosel CHiNt s proudovýma senzorama. Ty jsou snad na kabel 35, velké hovada, které zavazí v rozvaděči. Lepší by bylnpro mě prúběžný, ten ze své logiky měří jako elektroměry, čili sondy nemusí mít. Problém že jsem chtěl ten a došel se sondama. Tak jsem to neřešil. Ale kamoš má ten bez sond taky chint. Bral to z Neměcka. Taky má výstup stejný jako můj, čili střídači je to jedno. Snad jsem to vysvětlil, nebo tě blbě chápu.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 950
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod Lucano88 » pát črc 29, 2022 8:25 pm

Chápu, koukám, že posílají "bidirectional", tak snad opravdu tak je :)
?
Lucano88
 
Příspěvky: 199
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod tomas » pát črc 29, 2022 8:29 pm

Měřící proudové cívky k elektroměru jsou až nad 100A. Do této hodnoty můžete použít pouze elektroměr pro přímé měření nebo pouze měřící cívky Solax umí obojí.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2432
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod mph » stř srp 03, 2022 6:28 pm

Ahoj, muzu se zeptat jak dlouho vam na Solax X3 hybrid G4 trva zapnuti BACKUP/EPS napajeni od okamziku vypnuti dodavky z distribucni site? Podle datoveho listu to ma byt 6 milisekund, ale realita u me je 1.5 vteriny. Shodim hlavni jistic, svetla v dome zhasnou a rozsviti se za 1.5 vteriny. To me dost stve, protoze to restartuje pocitace, rozpadne se pripojeni k internetu, ktere se obnovuje 2 minuty, atd. Diky moc za informaci.
?
mph
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř srp 03, 2022 6:24 pm

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod soki » čtv srp 04, 2022 11:32 am

mph píše:Ahoj, muzu se zeptat jak dlouho vam na Solax X3 hybrid G4 trva zapnuti BACKUP/EPS napajeni od okamziku vypnuti dodavky z distribucni site? Podle datoveho listu to ma byt 6 milisekund, ale realita u me je 1.5 vteriny. Shodim hlavni jistic, svetla v dome zhasnou a rozsviti se za 1.5 vteriny. To me dost stve, protoze to restartuje pocitace, rozpadne se pripojeni k internetu, ktere se obnovuje 2 minuty, atd. Diky moc za informaci.


Môžem sa opýtať ako to mate zapojené? Tiež chcem dať dom na EPS výstup, ale neviem nastaviť Solax X3 G4 aby EPS výstup bol trvalo pod napätim. Vďaka
?
soki
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte črc 26, 2022 8:11 am

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod Lucano88 » čtv srp 04, 2022 11:45 am

To není dobrý nápad, žere pak cca 100W místo těch 20W.. navíc EPS výstup má 16A na fázi a při 11,6kWh baterii dá stejně jen cca 6kW.

Doporučuji si udělat soustavu stykačů a na EPS výstup přepínat barák, bez žravých spotřebičů (elektrokotel, aj.) při výpadku DS
?
Lucano88
 
Příspěvky: 199
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod soki » čtv srp 04, 2022 12:00 pm

Ja nič také žravé nemám, len mame často výpadky siete a týmto by som to vyriešil. Už mi to zničilo pár HDD v PC.
?
soki
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte črc 26, 2022 8:11 am

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod ferrys » čtv srp 04, 2022 1:39 pm

Lucano88 píše:To není dobrý nápad, žere pak cca 100W místo těch 20W.. navíc EPS výstup má 16A na fázi a při 11,6kWh baterii dá stejně jen cca 6kW.

Doporučuji si udělat soustavu stykačů a na EPS výstup přepínat barák, bez žravých spotřebičů (elektrokotel, aj.) při výpadku DS


Proč by měl mít měnič na EPS svorkách větší spotřebu, když defakto při konfiguraci EPS trvale zapnuto je stykač přepnutý tak, že je DS spojena s EPS svorkami přes v vnitřní stykače ? spotřeba stykače přeci nebude tak velká... předchozí generace neměli soustavu stykačů pro UPS bypass uvnitř, G4 jo... proč dělat navíc další dva stykače ? když to měnič obsahuje...
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
?
ferrys
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod soki » čtv srp 04, 2022 1:52 pm

ferrys píše:
Lucano88 píše:To není dobrý nápad, žere pak cca 100W místo těch 20W.. navíc EPS výstup má 16A na fázi a při 11,6kWh baterii dá stejně jen cca 6kW.

Doporučuji si udělat soustavu stykačů a na EPS výstup přepínat barák, bez žravých spotřebičů (elektrokotel, aj.) při výpadku DS


Proč by měl mít měnič na EPS svorkách větší spotřebu, když defakto při konfiguraci EPS trvale zapnuto je stykač přepnutý tak, že je DS spojena s EPS svorkami přes v vnitřní stykače ? spotřeba stykače přeci nebude tak velká... předchozí generace neměli soustavu stykačů pro UPS bypass uvnitř, G4 jo... proč dělat navíc další dva stykače ? když to měnič obsahuje...


A viete mi prosím povedať kde konkrétne nastavím aby ten vystúp EPS bol trvalo zapnutý? Už som naozaj skúšal support Solaxu, dvoch technikov a stále mi nikto neodpovedal. Dakujem
?
soki
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte črc 26, 2022 8:11 am

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod ferrys » čtv srp 04, 2022 2:35 pm

Zdravim, no problem bude v tom, ze bude asi potreba installer heslo... a to se dava jen instalacnim firmam... ja sam solaxe nemam, ale myslim asi, ze nevidite vsechna menu...
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
?
ferrys
 
Příspěvky: 73
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod mph » čtv srp 04, 2022 5:35 pm

soki píše:
mph píše:Ahoj, muzu se zeptat jak dlouho vam na Solax X3 hybrid G4 trva zapnuti BACKUP/EPS napajeni od okamziku vypnuti dodavky z distribucni site? Podle datoveho listu to ma byt 6 milisekund, ale realita u me je 1.5 vteriny. Shodim hlavni jistic, svetla v dome zhasnou a rozsviti se za 1.5 vteriny. To me dost stve, protoze to restartuje pocitace, rozpadne se pripojeni k internetu, ktere se obnovuje 2 minuty, atd. Diky moc za informaci.


Môžem sa opýtať ako to mate zapojené? Tiež chcem dať dom na EPS výstup, ale neviem nastaviť Solax X3 G4 aby EPS výstup bol trvalo pod napätim. Vďaka


Ja tomu technicky moc nerozumim, instalovala mi to firma...Ja mam zalohovany cely dum, akorat zrave spotrebice jsou za prepinacem siti a zapinam je rucne pote co vim ktery chci spustit a ktery ne.
?
mph
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř srp 03, 2022 6:24 pm

Re: Solax X3 hybrid G4

Příspěvekod mph » čtv srp 04, 2022 5:50 pm

Lucano88 píše:To není dobrý nápad, žere pak cca 100W místo těch 20W.. navíc EPS výstup má 16A na fázi a při 11,6kWh baterii dá stejně jen cca 6kW.

Doporučuji si udělat soustavu stykačů a na EPS výstup přepínat barák, bez žravých spotřebičů (elektrokotel, aj.) při výpadku DS


A i ty stykace to dokazou prepnout za milisekundy, je to tak?
?
mph
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř srp 03, 2022 6:24 pm

PředchozíDalší

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'