Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 28, 2023 12:57 am
Dagus píše:Dneska si tak koukám jak to vše maká a až mi je divný co ten regl píše. Normálně koukám a píše 1900W z 6panelů. Jenže já mám 280 a 285W panely. Když jsem to počítal z cisla zaokrouhleného Victronem Pmax 1867W tak to vychází 311W na panel. To mi přijde docela zajímavé. Je možné že by výrobce udělal takovou + odchylku, aby se nemusel tolik zabývat degradací? Mám čínské HT-SAAE stejná řada 285W a 280W.
marko250 píše:A mělo by se dát nastavit i od kolika voltů má makat že?
Dagus píše:Je to už v tom odkaze dřív. Noctuu jsem použil industrial 24V protože původní je na 24V. Parametrama je skoro stejná, tlak umí lepší, průtok trochu menší o 20m3/h 182 vs. 200. Spotřeba poloviční a nulové vibrace. Původní vibroval i při otočením v ruce. Životnost původní 75000hodin, noctua 150 000hodin. Původní stojí 400 na ali, noctua 800 na Alze.
https://noctua.at/en/nf-f12-industrialp ... 0-ip67-pwm
Podvodní Jamicon jf1238b2hr-r překvapivě k tomu mají i velmi slušný datasheet se všema hodnotama. Úplnej odpad to tedy není, ale vybrace tam jsou. Pokud by se nekomu nechtělo utrácet 800 za noctuu, tak bych si udělal jinej držák ventilátoru a pořídil uchycení na gumové uchycení. Konektor to má jiný, ale ten 4pin roztečí taky sedí.
Noctuu jsem vybral pro +-dodržení průtoku a předpokladu lepšího zpracování a nižších vibrací. Originál když dobíhal, tak dělal zvuk jak když je vadné ložisko. Ale ono se to do té skříně dost přenáší a tak to dělalo bordel. Jinak někdo psal vyložit to bitumeloým pásem jako se dělá v audiu. Upřímně to bude asi další krok někdy. Rozhodně by to pomohlo. Nalepil bych to zezadu z venku a na modrej kryt zevnitř. Na obě se vejde cca 3mm, aby se nedotýkal ventilátoru a také by to ztlumilo nízké frekvence, což u 50Hz by stálo za to.
Dagus píše:Ondro Ondro, píšu přesný model co je ideální na průtok/tichost. Pro tebe to dohledám. Regulsce Multi má asi 3 kroky, ale ne pwmkem, ale napětím. 24V je třeba průmyslová noctua a i jsem za ní ty prachy dal, ale ta se roztáčí příliš pozdě, takže vratka do 14 dnů a Multiplus se moc hřál. Ventilátor se spíná teplotou. Čidlo je v toroidu a asi bude i na chladíčích. Chápu že je opruz číst celé moje vlákno, ale je to tam napsané fotky, model ventilátoru, jak uchytit nejlíp. Jinak do toho dvoupinu jde bez problémů zasunout právě 3pin konektor.
https://www.tme.eu/cz/details/eec0252b1 ... -000u-g99/
Každému bych přál mít tichý multiplus, takže to všude doporučuji a píšu přesný model, pak už jen 4x gumové sloupky k ventilátoru a pěnovou oboustranku na podložení. Pro dokonalost by byla třeba ještě tlumící hmota na ten přední plech pro potlačení rezonancí a další snížení hluku, ale to jsem zatím vzdal jako nepotřebné, ale ta možnost tam je.
Dagus píše:Ano ventilátor když se vypíná tak je cítit chvění. LF trafo umí to skříní taky zavybrovat, pokud do něj jdou nějaké hnusy třeba z fenů se sníženým výkonem viz moje příspěvky. Nic dramatického, ale když vyměníš ten ventilátor, tak by to byl další postup na snížení hluku. To máš jak s PC, vyměníš ventilátory a vadilo ti, že slyšíš disk a seekování hlavičky. Normální člověk nevěděl že disk má.
Dagus píše:Tak moje laserovka s tím nic moc nedělávzal jsi zo celkem z gruntu, já spíš myslel ten přední dekl, ale ty jsi do toho šel megalomansky. Mě teda větrák při doběhu vybroval a to bylo neakceptovatelný. Máš to každopádně hezký a jsem rád, že mi někdo uvěřil a navíc si to pochvaluje.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků