Dagus píše:Jasně, ale já aku odpojit nepotřebuji. Já chci vypnout měnič a fv pole. Měnič odpojím vypínačem, ale na pole potřebuju stykač.
Co zkusit použít DC SSR relé jako výkonový prvek a pak normální stykač pro odpojení pole bez výkonu?
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 20, 2021 5:54 pm
Dagus píše:Jasně, ale já aku odpojit nepotřebuji. Já chci vypnout měnič a fv pole. Měnič odpojím vypínačem, ale na pole potřebuju stykač.
Dagus píše:Videjko krásný a přesně toho se děsím, ochrana co funguje jako hořící prvek. Nader polaritu do 80V neřeší, některé výrobky také ne. Ono je celkem vtipné řešit polarotu třeba na aku. Pokud do ní dokážu dát 50V 100A tak z ní 50V 100A také a potom si hoď mincí kterým směrem dáš polaritu, aby ti to nezačalo hořet. Asi žádným a vybereš jinej prvek. V abb mi poslal sheety na stykače AF různé řady a jiné na dc nejsou zkoušené. Nevíte co jsou ty třídy DC-1, AC-1, AC-2, AC-3? Asi mi nezbyde nic jiného než tam domontobat bokem ten obří stykač, nebo vyrážecí cívka ovládaná paralelně všema vypsanýma možnostma.
Dagus píše:Tak já odpojovače mám na každej string. Mě jde o stav kdy něco hoří, tak to nechci podporovat ještě výkonem z panelů a raději je rovnou odpojím a vypnu měnič, bmska zastaví aku kvůli teplotě nebo proudu. Jenže pojistka je jen na usera, nejde vypínat vzdáleně. Z Victrona strach nemám, jen chci když zmáčknu stop tlačítko aby to 1) odpojilo fv stringy od mppt 2) vyplo měnič a mě přišla zpráva že je to down.
xmasin píše:Teď koukám na Noark a mají jističe pro fotovoltaiku až do 600V s tím, že do 150V je jednopólový, takže jistič doplněný vyrážecí cívkou by mohlo problém vyřešit.
https://www.noark-electric.cz/cz/kategorie/miniature_circuit_breakers_2?
Dagus píše:Jasný DC jistič už se sehnat dá. Zpočátku jsem se tomu řešení bránil, protože tam musí být aktivní prvek co to shodí, ale on to může shodit přímo ten detektor kouře s výstupem na relé + to tlačítko stop na všechno, ale neošetřím stav kdy bms odpojí aku, tak aby se odpojilo fv pole.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Majestic-12 [Bot] a 1 návštěvník