konečně jsem, po nějakém počátečním experimentování se solární energií, postavil taky vlastní systém složený z následujících komponent:
18x panel GWL/Sunny-270
Hybridní střídač MPP 5500W
16x EVBattery 100Ah ( je to málo, ale během krátké doby přidám dalších 16 článků

Victron BMV 700
Monitoring Raspberry PI3 + software ICC
Vím, že tu probíhala diskuze ohledně vhodnosti tohoto hybridu, ale už byl doma, takže změna za doporučovaný Infini 5K Plus už nebyla možná. Systém mám v provozu pár měsíců a jsem celkem spokojený.
Mám ale v instalaci dva problémy, které bych tu rád zmínil a pokud mi je někdo vysvětlí, budu za to rád. Měnič řídím pomocí Raspberry přes software ICC, kdy měnič přestává vybíjet baterie při dosažení 75% SOC. Předpokládám, že pak by z baterií již téct nic nemělo, ale BMV 700 mi stále ukazuje odběr cca. 0,8 A. Není to ale pravidlem a někdy je tam opravdu čistá 0A. Bohužel jsem nepřišel na to, proč tam někdy nějaký odběr je a jindy ne

Další problém je, že v konfiguraci pomocí softwaru SolarPower nejde změnit údaj When battery voltage < X.X V the AC starts charging. Parametr se mi podařilo změnit jen jednou při první instalaci a od té doby už údaj nelze v žádném režimu upravit.
Díky za případné rady, vysvětlení či zkušenosti.
Joe