Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv srp 18, 2022 3:20 am
ondra.kurik píše:....... v případě výroby FVE nejdříve pokrývá spotřebu domu, následně dobíjí baterie..........
střídač_N píše:ondra.kurik píše:....... v případě výroby FVE nejdříve pokrývá spotřebu domu, následně dobíjí baterie..........
Majitelů těchto střídačů moc nebude, tudíž řešení asi nikdo nenabídne.
V každém případě by mne zajímalo zdali " FVE nejdříve pokrývá spotřebu domu" jde nějak vysledovat a zdali je dle možností výrobce tento střídač schopen funkce bez baterky.
marko250 píše:Není tam zaplá nějaká funkce standby ,nebo šetřící na těch 200W,na kterou nedokáže zareagovat?
tomas píše:Já se chystám na instalaci tohoto střídače. Střídač už mám ve skladu, ale teď na tu instalaci nejsou podmínky. Takže je to na chvíli odloženo.
GoodWe tak jako i některé verze InfiniSolar umí fungovat i bez akumulátoru.
Kde je ta aplikace pro nastavení?
Vlastní spotřeba 200W bude asi nějaká chyba nebo porucha, to nemá ani třífázový 10kW InfiniSolar. A zákazník si teď vybral GoodWe právě proto že by měl mít menší spotřebu a větší účinnost (je bez ventilátorů) než InfiniSolar.
ondra.kurik píše:Spíše mě zaráži, že střídač nedokáže tuto spotřebu pokrýt z baterií, ale bere ji ze sítě.
Prosím dejte vědět jak jste dopadlo s instalací a zda se tento "problém" projevuje i u Vás.
rva píše:A nedá se to "vyřešit" vypnutím DS? V ostrovním provozu si nepřicucne ze sítě nic a v noci, kdy neběží žravé spotřebiče, to nemusí tak vadit.
marko250 píše:Já bych měl prosbičku na měření účinnosti tohoto zázraku(dle manualu),vypl bys DS a jal měřit reálné toky do a z měniče jen z baterky.Účinnost MPPT 99.9% a měniče 97.6% je jako z říše snů a velmi by mě zajímala realita.Pak to hoď sem: viewtopic.php?f=44&t=2582&start=40
ondra.kurik píše:tomas píše:Já se chystám na instalaci tohoto střídače. Střídač už mám ve skladu, ale teď na tu instalaci nejsou podmínky. Takže je to na chvíli odloženo.
GoodWe tak jako i některé verze InfiniSolar umí fungovat i bez akumulátoru.
Kde je ta aplikace pro nastavení?
Vlastní spotřeba 200W bude asi nějaká chyba nebo porucha, to nemá ani třífázový 10kW InfiniSolar. A zákazník si teď vybral GoodWe právě proto že by měl mít menší spotřebu a větší účinnost (je bez ventilátorů) než InfiniSolar.
Aplikace pro nastavení se jmenuje EzManage, uživatel se musí připojit k WiFi střídače a pak nastavovat.
Spotřeba 200W je spotřeba v domě běhěm noci (routery, kamery, lednička mrazák, PLC, atd), samotný střídač má nízkou spotřebu něco okolo 30W.
Spíše mě zaráži, že střídač nedokáže tuto spotřebu pokrýt z baterií, ale bere ji ze sítě.
Prosím dejte vědět jak jste dopadlo s instalací a zda se tento "problém" projevuje i u Vás.
vk_1 píše:Pokud vím, tak GoodWe se aktuálně používají i v instalacích s dotací - tam nění nějaká podmínka oficiálního měření účinnosti ve zkušebně?
ondra.kurik píše:Aplikace pro nastavení se jmenuje EzManage, uživatel se musí připojit k WiFi střídače a pak nastavovat.
Spotřeba 200W je spotřeba v domě běhěm noci (routery, kamery, lednička mrazák, PLC, atd), samotný střídač má nízkou spotřebu něco okolo 30W.
Spíše mě zaráži, že střídač nedokáže tuto spotřebu pokrýt z baterií, ale bere ji ze sítě.
josse píše:To není z říše snů, ale použití součástek dnešní doby. Většina výrobců pokrok považuje za plýtvání. A nechtějí měnit design starý 10 let, někdy i více.
Uživatelé procházející toto fórum: Applebot [Bot], CC [Bot] a 1 návštěvník