Zdravim,
(dufam ze som to dal do pravnej temy, ak nie prehodte)
Nejaky ten mesiac uz riesim informacie ohladom stavby FVE pre RD v blizkosti Prahy.
Tym ze momentalne v CZ je moznost dostat dotaciu NZU tak to je uz celkom zaujimave.
Bol som na vystave "For Pasiv" tam mi niektore firmy vysvetlili ako to funguje a co treba splnat.
Mam v plane cc 3-3.5kw FVE + baterie (este riesim ake)
Takze rovno k otazkam:
1.
Mam Loxone (inteligentne ovladanie domu) s tym by som chcel menic FVE sparovat aby mu poskytovat data na zaklade ktorym budem mat statistiky a tym aj riadit jednotlive odbery v dome.
Loxone priamo podporuje Fronius (momentalne s poslednym FW froinius podporu zrusil, caka sa kym to Loxone znova upravi) a Kostal.
Co som sa bavil na vystave Fronius je na 3F (Symo hybrid) a to ze je nejako problem lebo naraz dodava rovnomerne do 3f co nie je moc vhodne, je aj drahsi ako ine menice. Kostal je myslim na tom podobne.
1.1
Radili mi InfiniSolar 3kw Plus - ma Modbus a SMNP modulove karty a s nejakym tech manualom by som mal by schopny nastavit loxone aby si z neho tahat data.
Mate to niekto rozbehane? Ak hej bol by som rad za nejake detaily/skusenosti.
1.2 Potom mi spominali aj Samil River ze by to mohol vediet
1.3 Pripadne nejake ine menice?
2. Panely je ich X druhov vacsina 255-260w zisk nejakych 15-18% a zaruka 25r na 80% vykonu.
Mam sa na nieco zamerat ktory chcem/nechcem? ci je to pri takej zaruke v podstate jedno?
3. Baterie
LiFePo4 alebo Li-Ion su celkom drahe (ponuka firiem) ale zaroven ked zoberem nejake baterie tak je vyssia dodacia - bez rozdielu ci su Olovene alebi Li-ion.
Dotacia s bateriami je 105tis , bez baterii 75tis
Otazka je kupit ich takto cez firmu (ponuka mam napr Hoppecke Baterie 48V, 200Ah 9kWh 1 47500 kc)
Alebo to zobrat bez baterii a kupit nejaky 2nd hand (ako pisu napr tu http://www.elektrarna.estranky.cz/clank ... ousel.html)
4. Pripadne by bolo fajn ak je tu aj nejaka realizacna firma ktora ma v tom jasno a vie aj co ponuka, lebo niektore firmy ktore som oslovil mi pripadaju ze Solary sice robia ale maju par produktov 1-2 menice a ani o tych nevedia presne povedat ako funguju (protokoly sietova komunikacia pre Loxone)
Dik