Ahoj solárníci,
uběhlo pár let a já jsem zatím pořád nezrealizoval svůj projekt....
ale některé věci se změnily a dostal jsem nový čas a impuls toto opět začít řešit a realizovat...
Je jasný že na spoustě věcí se asi jen tak nikdo neshodne, ale i tak by bylo moc fajn, kdyby jsme tady shrnuli dnešní možnosti výstavby FVE na hranici 10kWp.
přece jenom doba za ty 4 roky zase trochu pokročila a zkušenosti spousty z Vás se tady rozšířily, nebo i nový výskumníci přibyli (youda) atd...
Už na tom zase pár dní sedím a trochu jsem si rozšířil obzory:
takže situace dovu domácností je u mě pořád stejná.... zároveň bych bral v potaz, že jsme zjistil, že příkon mého čerpadla není 5kW, ale "pouze" 3,7kW v 3f režimu, tj asi 1,25kW /f náběhový proud 13 A/f
každopádně po všech těch řešeních jsem došel k názoru že mi příjde blbost nenapájet z FVE dominantní spotřebič, který zároveň dokáže běžet (nastavením) zásadně v době výroby FVE a "nakumulované teplo" využívat v průběhu večera / noci
každopádně co byla asi hlavní překážka byl rozpočet.
ten by se dal momentálně "snížit" využitím dotace nová NZU (což vím, že je zde na foru sprosté slovo) ale i kdyby jsme v potaz nebrali, tak za ty roky zase nějaké koruny přibyli, takže rozpočet na cestě k soběstačnosti a nezávislosti případně větší ekologičnosti narostl.
Docela se mi líbí nastavení youdovy elektrárny, který jede heslem když nejde něco silou tak to půjde ještě větší silou..

předpokládám, že má jednu z největších elektráren tady na foru... každopádně hodím na další příspěvek nějaké sesumírování možností a informací, které bych momentálně viděl sobě přístupné...
díky kdo se s mojí maličkostí otravujete a případně máte i chuť si tohle dočíst a přispívat a radit nějaké realizační možnosti.