Stránka 7 z 7

Re: Pylontech

PříspěvekNapsal: sob srp 15, 2020 8:46 pm
od mobilik
DanoP áno, je to tak tvári sa to ako jeden celok. Ono ta komunikácia to už tak robí, aj teplotu prúd a ostatné veci už berie sčítanie zo všetkých batériek. Proste všetko čo potrebuješ vedieť ti xcom Can povie.

Re: Pylontech

PříspěvekNapsal: sob zář 26, 2020 4:02 pm
od rob.brno
lubomirz píše:>>
Ekonomicka navratnost pri Pylontechoch pri dnesnych cenach (energii aj baterii) NEEXISTUJE NIKDY. Keby zlacneli na polovicu, ajtak je to realne nikdy lebo do 12-15 rokov sa pokazia, vyvolaju dalsie investicie atd. V poriadku, niekto nutne potrebuje zalohovat barak alebo firmu v pripadoch vypadku DS, okej, vtedy sa na cenu Pylontechu nepozera.


Ono závisí na dalších podmínkách, Netmettering v ČR jednotně nefunguje a tak hodně záleží na sazbě(konečná cena pro domácnost se tak může pohybovat mezi 2-5kč na 1kwh).
Též je do ceny 1kwh započítat výpadek příjmu za akumulovanou neodprodanou kwh do DS v ceně kolem 60hal.

lubomirz píše:>>
Aby 2.4kWh Pylontech preniesol 13571kWh, muselo by to byt 5650 plnych 100% DoD cyklov a to neratam 93-95% kolumbicku ucinnost. 6000 cyklov dofrasa. V lete mame energie nazbytok, cez prosinec/leden neulozime ani prdlajz a nie je co cyklovat...


Těch za dobu životnosti přenesených/naakumulovaných kwh bude ještě méně, protože ke konci životnosti už bude kapacita aku třeba jen 80proc. Tedy při uvažování lineárního poklesu je třeba násobit ještě zprůměrovaným koeficientem kapacity 0,9)

Ovšem díky cenové válce dealerů v posledních týdnech se nám trošku snížili ceny Pylontech aku o cca 5procent a hybridních GoodWe střídačů dokonce o 13-22proc. Tak uvidíme jak dlouho tyto nižší ceny vydrží.

Re: Pylontech

PříspěvekNapsal: sob úno 06, 2021 8:20 am
od mgx
Odpoviem sam sebe (po roku skusenosti) ale mozno dakomu pomoze

1) BSP500 a CAN nemozu byt spolu na jednej zbernici. Takze ak mate CAN, mozete BSP500 "predat" ci posunut na dalsiu instalaciu. U mna hra WINSTON 16S uz len podpornu funkciu a pri najblizsej prestavbe pojdu na druhu elektraren. Rok su len monitorovane, BSP riadi len Pylontech ale je to bez problemov. Vyhoda je, ze aj keby pylontech zhodil baterku, stale je tam nejaka rezerva

2) High voltage (hlavne high voltage on leaf) som riesil asi tyzden. Kym som mal 3 packy pylontechu 3000 sa to nevyskytlo nikdy, boli z rovnakej vyrobnej sarze. Po 3 mesiacoch som dokupil 4ty kusok a zacalo to. Pylontech BSP zacal balancovat a prekracoval napatie na jednotlivychceloch a zhadzoval baterku (battery STOP). Bolo vidno, ze napatie prekracovalo 53V (15S). Presiel som z rezmu active-CAN do active-monitoring a uz sa to nedeje. Napatia neriadi pylontech BSP, ale nastavil som fixne ja v studeri.