Chceš mi snáď povedať že používaš na balancovanie svojich článkov v batérii 16 ks bojlerov, alebo 16 bojlerových špirál? Skús si prečítať ako funguje balancovací obvod. On nemá spáliť všetok prúd čo ide do už nabitého článku.
Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 28, 2023 12:11 am
LIX píše:Ak ťa správne chápem ty chceš pomocou balancovacieho obvodu posielať z jednotlivých článkov, ktoré už budú nabité prebytočný prúd do bojlera?Nie
Chceš mi snáď povedať že používaš na balancovanie svojich článkov v batérii 16 ks bojlerov, alebo 16 bojlerových špirál?Nie, myslim napr.EFM-9251
Skús si prečítať ako funguje balancovací obvod. On nemá spáliť všetok prúd čo ide do už nabitého článku.
LIX píše:.....Skús si prečítať ako funguje balancovací obvod. On nemá spáliť všetok prúd čo ide do už nabitého článku.
JAVA píše:FLOAT udržuje nastavené napětí, ale proud není limitován - to je režim pro Pb; FLOAT pro LiFePO by měl být konstantní limitovaný proud, napětí není rozhodující, to uřídí/zlimitují balancéry.
Tento režim jsem nijak netestoval, bylo by dobré zjistit, jak se to chová - reálně u Pb tomu předchází režim BOOST, který po dobu 2 hod. (nebo nastavitelnou) udržuje napětí vyšší, než v režimu FLOAT, proto se reálně po spadnutí do režimu FLOAT proud jeví jako minimální - ale je limitovaný ?
JAVA píše:Další externí měření, další regulátor, další přídavná zátěž - nekomplikuje se to moc ?
má pravdu, předseda ......střídač píše:....... ze zde popisovaných a používaných regulátorů žádný neumí s LFP uspokojivě pracovat......... nabíjet LFP přímo regulátorem je solárnická zvrhlost a bude následovat trest.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník