Jak to prosím řešíte vy?
Díky

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 2:02 am
vata píše:Zdravím, mám objednané 200Ah články, jsou tam šrouby M12. Tradičně mám potíž se sháněním instalačního materiálu, konkrétně mi není jasné, jak mám (mechanicky) připojit vodiče balancérů na články. Nepodařilo se mi totiž sehnat kabelová oka M12 na malé průřezy kabelů a v oku na velký kabel by to zase asi blbě drželo.
Jak to prosím řešíte vy?
Díky
vata píše:Zdravím, mám objednané 200Ah články, jsou tam šrouby M12. Tradičně mám potíž se sháněním instalačního materiálu, konkrétně mi není jasné, jak mám (mechanicky) připojit vodiče balancérů na články. Nepodařilo se mi totiž sehnat kabelová oka M12 na malé průřezy kabelů a v oku na velký kabel by to zase asi blbě drželo.
Jak to prosím řešíte vy?
Díky
Toul píše:S tímto "zajíčovačem! mám velmi dobré zkušenosti. Jmenuje se to "Omezovač napětí pro nabíjení" jeden omezovač je vždy pro tři články.
Hlídanou mez napětí lze nastavit, avčal nevím v jakém rozpětí,
honzaL píše:Před tímto obvodem varuji. V dokumentaci ma vybíjecí napětí 2,6V a to je již velmi blizko SMRTI. Ze zkušenosti vím, že poklesy a vzestupy blizko hranic jsou bleskové. Balancování obvodu zásadně doporučuji nabíjením na horni hranici, nikoliv vybíjením na spodní hranici!! Graf , který udává výrobce pro LiFePo je ve skutečnosti daleko strmější!!
Toul píše:S tímto "zajíčovačem! mám velmi dobré zkušenosti. Jmenuje se to "Omezovač napětí pro nabíjení" jeden omezovač je vždy pro tři články. Hlídanou mez napětí lze nastavit, avčal nevím v jakém rozpětí, ale jistě by se to dalo konzultovat přímo s p. Zajícem a možná by vyrobil upravené kusy pro LiFe.
Zařízení je stavěné na max. omezení proudu 1A při úpravě chladiče až 3A.
trud píše:Mam par otazok, nie je nabijacie napetie 4-4,1 Volta dako vela pre lifepo4 ?..alebo to pismenko Y - je trosku ina technologia a moze sa ist az na 4,1V..lebo klasika je pre lifepo4 3,60-3,65 V..
Je efektivne draho vyrobit el.energiu v solarnom paneli..a potom ju spalit na "balanceri"?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků