Jak to prosím řešíte vy?
Díky

A šroubovací oka by nebyly dobré?vata píše:Zdravím, mám objednané 200Ah články, jsou tam šrouby M12. Tradičně mám potíž se sháněním instalačního materiálu, konkrétně mi není jasné, jak mám (mechanicky) připojit vodiče balancérů na články. Nepodařilo se mi totiž sehnat kabelová oka M12 na malé průřezy kabelů a v oku na velký kabel by to zase asi blbě drželo.
Jak to prosím řešíte vy?
Díky
Ja som zohnal tiež iba 10mm a potreboval som 12mm. Našťastie mali dosť veľkú plochu okolo diery, tak sa dali prevŕtať. Len treba dať pozor, lebo tenké oká sa radi namotávajú na vrták. No ak sa oko privrie medzi dve dosky a vŕta sa to durch ide to.vata píše:Zdravím, mám objednané 200Ah články, jsou tam šrouby M12. Tradičně mám potíž se sháněním instalačního materiálu, konkrétně mi není jasné, jak mám (mechanicky) připojit vodiče balancérů na články. Nepodařilo se mi totiž sehnat kabelová oka M12 na malé průřezy kabelů a v oku na velký kabel by to zase asi blbě drželo.
Jak to prosím řešíte vy?
Díky
Jenom aby nedošlo k nejasnostem, jsou to tři stejné moduly na jednom tišťáku. Výše je schéma jednoho.Toul píše:S tímto "zajíčovačem! mám velmi dobré zkušenosti. Jmenuje se to "Omezovač napětí pro nabíjení" jeden omezovač je vždy pro tři články.
Vždyť jsme to psal. Minimum je 2.5V + 0.7V, tedy 3.2V, maximum je dané maximálním napětím použitého tranzistoru a toho TLka.Hlídanou mez napětí lze nastavit, avčal nevím v jakém rozpětí,
Podle popisu je to primárně top balancing, takže je to OK. Bottom balancing je samozřejmě nesmysl používat hned z několika důvodů.honzaL píše:Před tímto obvodem varuji. V dokumentaci ma vybíjecí napětí 2,6V a to je již velmi blizko SMRTI. Ze zkušenosti vím, že poklesy a vzestupy blizko hranic jsou bleskové. Balancování obvodu zásadně doporučuji nabíjením na horni hranici, nikoliv vybíjením na spodní hranici!! Graf , který udává výrobce pro LiFePo je ve skutečnosti daleko strmější!!
Zkusil jsem p. Zajícovi napsat mail s prosbou....Toul píše:S tímto "zajíčovačem! mám velmi dobré zkušenosti. Jmenuje se to "Omezovač napětí pro nabíjení" jeden omezovač je vždy pro tři články. Hlídanou mez napětí lze nastavit, avčal nevím v jakém rozpětí, ale jistě by se to dalo konzultovat přímo s p. Zajícem a možná by vyrobil upravené kusy pro LiFe.
Zařízení je stavěné na max. omezení proudu 1A při úpravě chladiče až 3A.
Pochopitelně pro Lifepo4 (ať už s Y nebo bez, to je jenom marketingový nesmysl a snaha se vyhnout patentům) je potřeba mít balancer, který spíná na 3.6V.trud píše:Mam par otazok, nie je nabijacie napetie 4-4,1 Volta dako vela pre lifepo4 ?..alebo to pismenko Y - je trosku ina technologia a moze sa ist az na 4,1V..lebo klasika je pre lifepo4 3,60-3,65 V..
Té energie se spálí naprosté minimum odpovídající tomu, jak se rozejde nabití jednotlivých článků během jednoho cyklu.Je efektivne draho vyrobit el.energiu v solarnom paneli..a potom ju spalit na "balanceri"?