Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 1:00 pm
abrams píše:Vanousi , máš 13V monobloky , nebo jednotlivé články ?
toxic_cz píše:Jak vlastně probíhá prvotní nabíjení LiFeYPO4?
četl jsem, že se to má udělat po jednotlivých článcích až do plného nabití 4V
http://gwl-power.tumblr.com/post/148175 ... tal-charge
jak nabíjet jeden samostatný 3.2V článek? nebo jsem to špatně pochopil?
abrams píše:Pro nabíjení lze použít jakýkoli zdroj tvrdého napětí , nebo třeba 6V trafo s usměrňovačem (při 3,6V se trochu přehřívá
takže chladit a hlavně HLÍDAT NAPĚTÍ !!!!!!!!!!!!!!) .
abrams píše:K nabíjení mám modelářskou nabíječku na Li-xx , 0 - 5A , pro mě je to málo , ale aspoň má švába co hlídá napětí.
toxic_cz píše:abrams píše:K nabíjení mám modelářskou nabíječku na Li-xx , 0 - 5A , pro mě je to málo , ale aspoň má švába co hlídá napětí.
mohl bys napsat typ té nabíječky?
vata píše:Zdravím
do budoucna o tomhle taky uvažuju, ale pořád zcela nechápu některé vychytávky těchhle LiFeYPO4 aku:
- nelze vážně spustit tyhle články bez spec. vybavení ihned po koupi? (nutno speciálně iniciačně nabít?)
- pokud 12V monobloky bez balanceru, je to vážnější problém z hlediska rozjetí (životnosti) článků než běžné olověné monobloky?
- vzhledem k provozním napětí, nelze provozovat DC zátěž bez stabilizace - řešíte to někdo v praxi?
- jak řešíte měnič? Většina dostupných má rozsah vstupního napětí ušitý na olovo.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Neticle [Bot] a 0 návštevníků