Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv čer 01, 2023 4:41 pm
vlkazajac píše:Takže asi 0,5 % je zlých, to by bolo ešte povedzme prijateľné. Čo ma znepokojuje, je úbytok napätia. Už mi prešlo cez ruky asi 3000 kusov použitých kusov rôznych značiek. Po uložení článkov s nejakou relevantnou kapacitou na dlhšiu dobu bolo pár kusov, ktoré nedržali napätie a vyradil som ich. Ale zostatok drží napätie za niekoľko mesiacov bez merateľného úbytku. Pre objektivitu musím povedať, že otestované články odkladám na ďalšie použitie s napätím 3,80 V. Na základe toho si myslím, že :
1/ Články Lanzhd z tohto zdroja sú menej kvalitné, ako články v NB ( tzv. prvá voľba ).
2/ Je možné, že články po niekoľkých cykloch stabilizujú svoje vlastnosti, to znamená "sadnú si".
3/ Je tiež možné, že samovybíjanie je aj nepriamo závislé od napätia.
Napätie článkov po nabití overujem po aspoň 24 hodinách, keď sa teplotne aj chemicky dostatočne stabilizujú. Ak je údaj 4,2 V tesne po nabití alebo ešte na pripojenej nabíjačke, nemôžeme to objektívne porovnávať.
Môžem vedieť, aká je priemerná cena nakúpených Lanzhd ?
josse píše:Vzal jsem je znovu do ruky, z 108 jsem naměřil:
2x 0.9V,
5x 2.5V,
Zbytek 3.9V
Byli před rokem nabité na 4.2V.
Všechny nabíjím znovu a ...
A víte proč se mají skladovat na 50% ? Až si to zdůvodníte, možná s tím skladováním nebude zase takový problém, je to spíš bonus, co nevydrží skladovat 1 rok, asi by se ani zapojovat do elektrárny nemělo...trud píše:Tiež nechapem načo nechať články nabite rok na 4,2V ked skladovať sa majú nabite na 40-50% kapacity. U článku do soláru ma vobec nezaujíma kolko % stratí za rok (mesiac,polrok) skladovania. Mňa zaujíma kolko vydrží cyklov a tie tiež nie kompletné ale šetrné-- napr. 3,35-4,05V. A kedže testujem zrovna Lanzhd a Samsung tak teda Lanzhd je porovnatelný zo samsungom...onedlho budú oba články na 1000 cykloch a budú okolo 90% pôvodnej kapacity.
viewtopic.php?f=39&t=4602&start=120
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků