od Tibor889 » čtv říj 17, 2019 9:26 pm
Zdravím páni, prosím o radu. Kúpil som Tieto originál batérie li-ion LG 28P7S - mám pre seba zatiaľ 4 ks . Taktiež mám vo výstavbe batériu z kombinácie nových a použitých 18650 článkov, zatiaľ mám pripravené množstvo na 25P14S. Plán je Vybudovať úložisko 14S, kapacita čo to dá. Keďže už toto mám doma, mám dilemu. Originál ako je to prevedené na 7S je to pozvárané dosť silným plechom a istené je to jednou spoločnou poistkou. Asi preto to bolo zabalené v pevnej nerezovej krabici. Prevedenie je fajn a masívne , ale čo sa mi nepozdáva, je istenie a to, že by som musel už v tomto štádiu použiť 3x BMS a možno aj balancéry. Taktiež je takmer nemožné ich v tých krabiciach chladiť. Pri tom všetkom je tam riziko pokazenia článku a tým likvidácia celej batérie. Uvažujem nad rozobratím a urobením jednotlivých 14x 80P sád klasickým spôsobom, (teda podľa toho čo som sa tu naučil). Čo vidím ako problém, je rozobratie. teda do štádia ako je na prvej fotke to nie je problém, ale tie plechy sú pevné a riadne o články privarené. Plechy sú rádovo pevnejšie než obaly článkov. Mám obavu, že by som viac článkov prederavil ako vytiahol. Prosím o radu, ako na to a či rozmýšľam správne nad spojením viacerých aku do jedného. Vopred vďaka za inšpiráciu, aj za tú čo som na tomto fóre už dostal.
Tibor
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Labák v skúšobnej prevádzke. Na streche 12x285Wp Amerisolar + 18x235Wp repasovaných LDK + na garáži 6x235Wp repasovaných LDK. Celkom 9060 Wp. Pripojené sú momentálne PIP1-3S4P Amerisolary, PIP2- 3S5P LDK, MSB1- 3S1P strecha, MSB2- 3S2P Garáž., 2x PIP5048MK paralelne, , 2xMakeSkyBlue 60A . Aku Li-ion 18650 Skladačka 60P14S + 6x LG 28P7S bloky = 21kWh využívaných cca 16 kWh, 4x ANT BMS 320A. Sledovanie zatiaľ staré miniPC s Watchpowerom.
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=55&t=5636
-

Tibor889
-