Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 23, 2023 1:40 am
vla píše:Navíc ti co staví aku sady z použitých lion určitě nejsou schopni zapojit třeba 100P články naprosto stejné kapacity...
vla píše:Takže tvrdíš, že každý z těch 80P článků má naprosto stejnou kapacitu i vnitřní odpor a že stavíš z použitých? To se mi fakt nechce věřit, že použité články proměříš z hlediska kapacity i vnitřního odporu a děláš to tak dlouho až najdeš 80 naprosto stejných. Já si s tím takovou práci nedávám, postavím třeba 7x 100P a podle toho jak se vybíjí k těm slabším nějaké články přidám dokud není všech 7x100P cca stejných. Pak je z nich jeden komplet 7S 100 P až třeba 110 P a jako celek jsou jedna sekce hlavní baterie. Domnívám se, že absolutně přesně to nelze udělat ani s novými články, protože mají určité výrobní tolerance.
rottenkiwi píše:Tento borec to robí roky má cez 60 kWh v 18650, prešiel si všetkým možným, založil fórum
a FB skupinu. Ale najviac sa mi páči toto video s testom, ako odlíšiť dobré a fake cells.
https://www.youtube.com/watch?v=bUTt4Vx ... &index=213
Ne, těch 14 je stejných. Odpor neměřím přímo. V. 80P je stejný počet lepších a horších jako ve vedlejších 80P. Jak z hlediska odporu, tak kapacity. Díky tomu průřezu mezi jsou pak všechny stejné. Předpokládám proudy menší než 1C.vla píše:Takže tvrdíš, že každý z těch 80P článků má naprosto stejnou kapacitu i vnitřní odpor a že stavíš z použitých? To se mi fakt nechce věřit, že použité články proměříš z hlediska kapacity i vnitřního odporu a děláš to tak dlouho až najdeš 80 naprosto stejných. Já si s tím takovou práci nedávám, postavím třeba 7x 100P a podle toho jak se vybíjí k těm slabším nějaké články přidám dokud není všech 7x100P cca stejných. Pak je z nich jeden komplet 7S 100 P až třeba 110 P a jako celek jsou jedna sekce hlavní baterie. Domnívám se, že absolutně přesně to nelze udělat ani s novými články, protože mají určité výrobní tolerance.
josse píše:Ne, těch 14 je stejných. Odpor neměřím přímo. V. 80P je stejný počet lepších a horších jako ve vedlejších 80P. Jak z hlediska odporu, tak kapacity. Díky tomu průřezu mezi jsou pak všechny stejné. Předpokládám proudy menší než 1C.vla píše:Takže tvrdíš, že každý z těch 80P článků má naprosto stejnou kapacitu i vnitřní odpor a že stavíš z použitých? To se mi fakt nechce věřit, že použité články proměříš z hlediska kapacity i vnitřního odporu a děláš to tak dlouho až najdeš 80 naprosto stejných. Já si s tím takovou práci nedávám, postavím třeba 7x 100P a podle toho jak se vybíjí k těm slabším nějaké články přidám dokud není všech 7x100P cca stejných. Pak je z nich jeden komplet 7S 100 P až třeba 110 P a jako celek jsou jedna sekce hlavní baterie. Domnívám se, že absolutně přesně to nelze udělat ani s novými články, protože mají určité výrobní tolerance.
trud píše:Chapem to správne ze sú daktore články nad 4,2V ?---4,239..4,238 ?
trud píše:Nie je mozne ten balancer nastavit aby koncil 4.15...alebo, 4.05?..4.25 im určite nerobí dobre.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Petal [Bot] a 0 návštevníků