Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř pro 07, 2022 11:51 pm


Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
PředchozíDalší

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod luge » čtv bře 21, 2019 11:15 pm

NOPARasito píše:App neumi nic jineho nez nastaveni a zobrazeni stavu. Zadne logovani. Cells Wire Resistance nedava smysl tak jako cela Anglictina ;-).
Dnes budu testovat tuto BMS ;-).
https://s.click.aliexpress.com/e/c7jAJUal
Ma mit i capacitymetr tak jsem zvedavej ;-).

Je tam v BMS ina App ako v smart BMS ?
Tam je meranie kapacity.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
luge
 
Příspěvky: 725
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod kodl69 » čtv bře 21, 2019 11:21 pm

nikde nevidím odkaz na tu app, jestli je to ta stejná jako u téhle: https://www.aliexpress.com/item/15S-55- ... 5c7a0clfnT
tak to ukazuje kapacitu podle napětí, sice to nějaký proudy měří, ale taky se tam zadává, při jakým napětí má baterie kolik procent... Ale na elektro pohybovadla je to dobrá volba. Celkem jednoduše se dá podle archivovanejch průběhů napětí na jednotlivejch článcích poznat, že se děje nějaká nekalost. Ale ukládá se to tuším do telefonu, tj pouze při připojeným mobilu. Ale zas tak jistě to nevím, je to jenom doměnka.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6533
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » čtv bře 21, 2019 11:27 pm

luge píše:
NOPARasito píše:App neumi nic jineho nez nastaveni a zobrazeni stavu. Zadne logovani. Cells Wire Resistance nedava smysl tak jako cela Anglictina ;-).
Dnes budu testovat tuto BMS ;-).
https://s.click.aliexpress.com/e/c7jAJUal
Ma mit i capacitymetr tak jsem zvedavej ;-).

Je tam v BMS ina App ako v smart BMS ?
Tam je meranie kapacity.

Jo uplne jina ;-(((.(Xiaoxiang nee)
Prave, a na tu dalsi BMS mam app MY-BMS taky uplne mimo ;-(
Jak zprovoznim poslu okna, ale chce to cas ;-)
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » pát bře 22, 2019 12:38 am

Screenshot_2019-03-22-00-33-26-418_com.lecheng.hello.ant_bms.png
Tady nejaky okna!!! Prej by to melo umet ballance 200mA a nastavit se tam da snad vse mozne i nemozne
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod dracekvo » pát bře 22, 2019 6:20 am

Ale jestli se dobře dívám na to schéma zapojení, tak moje vytoužené externí ovládání by mělo jít aplikací relátka na svorky napájení, ne?
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1915
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod luge » pát bře 22, 2019 7:11 am

NOPARasito píše:
Screenshot_2019-03-21-22-49-08-610_com.smartsoft.jkbms.png
To vypada stejne jako ten co mám ;-)
Jiz v popisu je napsano JKB1A24S, takze bych typl, ze 1Ampera, 24S(článků).
Toto je prekupnik ;-).

Obchodník IC GO GO GO GO na otazku Balance current is 2A? odpovedal
yes
its balance current can 2A
JK balancer have two model , one for 1A , one for 2A . the one you talked about is for 2A
?
luge
 
Příspěvky: 725
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod luge » pát bře 22, 2019 7:17 am

NOPARasito píše:
Screenshot_2019-03-22-00-33-26-418_com.lecheng.hello.ant_bms.png
Tady nejaky okna!!! Prej by to melo umet ballance 200mA a nastavit se tam da snad vse mozne i nemozne

Hm je to podobna App ako mam na https://www.aliexpress.com/item/Smart-D ... ef3752bbde
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
luge
 
Příspěvky: 725
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » pát bře 22, 2019 7:26 am

Vypada stejne a nazev???
Sorry uz jsem dohledal, appka je stejna.
Pro Anglictinu musis mit taky preplej jazyk telefonu na Anglictinu??? Nebo mas jinou verzi App???
Mohl by jsi hodit do mejlu???
Naposledy upravil NOPARasito dne pát bře 22, 2019 7:31 am, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » pát bře 22, 2019 7:27 am

luge píše:
NOPARasito píše:
Screenshot_2019-03-21-22-49-08-610_com.smartsoft.jkbms.png
To vypada stejne jako ten co mám ;-)
Jiz v popisu je napsano JKB1A24S, takze bych typl, ze 1Ampera, 24S(článků).
Toto je prekupnik ;-).

Obchodník IC GO GO GO GO na otazku Balance current is 2A? odpovedal
yes
its balance current can 2A
JK balancer have two model , one for 1A , one for 2A . the one you talked about is for 2A

Dle stejneho oznaceni je to zajimavy, je mozny ze to maj jen posefovany softwarove ;-)
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod luge » pát bře 22, 2019 7:44 am

NOPARasito píše:Vypada stejne a nazev???
Sorry uz jsem dohledal, appka je stejna.
Pro Anglictinu musis mit taky preplej jazyk telefonu na Anglictinu??? Nebo mas jinou verzi App???
Mohl by jsi hodit do mejlu???

Nemusim nic prepinat,ten soft som poslal cinanovi pred rokom z tejto stranky
https://electrotransport.ru/ussr/index. ... 4.0#topmsg
?
luge
 
Příspěvky: 725
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » pát bře 22, 2019 8:15 am

Mrknu diky ;-)
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod marko250 » pát bře 22, 2019 9:34 am

Ještě mám prosbičku,nahoď tam dva články podbité,jestli to balancuje celkově na všechny jen 1.1A,nebo ke každému článku zvlášť.Jaká je spotřeba přelévačky při vyrovnaných článcích?Pak ještě změř kolik A se dotuje článek ,na kterém je napěťový rozdíl jen 0.06V třeba.
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> a 3x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 3216
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » pát bře 22, 2019 10:12 am

Marko250:jak bude cas ;-), ale jen tak zbezne, vzdycky to shazovalo napeti z nejvyssiho 1,1A i pri rozdilu 0,01V a dle toho co jsem videl tak vzdy jen 1clanek to umelo tou 1A.
Uz z principu kryz je na desce jedno trafo pro DC-DC menic to ani jinak nejde.
Pri srovnanych clankach jsem mel ampermetr a bralo to z clanku cca.0,008-0,012 ale jak presne ukazuje nemam overeno, pred pripojenim byla hodnota 0,002 na display.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » pát bře 22, 2019 10:40 am

kodl69 píše:pokud umím číst a číňan ví, co napsal, tak je to CELLS WIRE RESISTANCE. Což jistě neznamená vnitřní odpor článku, ale odpor toho drátu ke článku. A vyhodnocují to asi tak, jak se změní napětí v okamžiku zapnutí balancování.
P.S. co umí ta app? má to zaznamenávání napětí článků a nějaký grafický výstupy jako "smart BMS"?
Jak to odpojuje nabíjení a spotřebu? podle obrázků to vypadá že nijak...

Porad mi nejde do hlavy, proc by nekdo resil mereni v aplikaci pripojenych kabelu ???
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod burda » pát bře 22, 2019 12:55 pm

A co postavit akt. balancer s LTC3300 ten zvládá balancování do 10A detailněji: https://vyvoj.hw.cz/aktivni-balancer-baterii.html
?
burda
 
Příspěvky: 207
Registrován: pát kvě 25, 2012 10:15 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » pát bře 22, 2019 1:25 pm

Zas osobne kdyz nad tim premyslim, tak tusim Kodl69 i Volente to tu zmiňovali. Pokud bude na kokos postavená baterie tak stejne jakykoliv aktivní ballancing i se sebevětším vyrovnávacím proudem komfort a spravnou funkci neudělá.
Takže já osobně vyzkouším jak se bude chovat balancování 100/200/1000mA a uvidime co a jak. Zatim mam zkusenosti s Lifepo4 jednotky let a s liion ani to ne ;-)
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod kodl69 » pát bře 22, 2019 1:49 pm

To burda: tade je eval board pro 12s :
https://www.digikey.com/product-detail/ ... ND/4866641 za pouhých 420 USD + doprava + clo+dph...
hw klidně zmáknu, asi by to nemuselo být ani nějak extra finančně náročný, na 16s to odhaduju tak na 7-8kKč v materiálu, a takovou megadesku (4 vrstvou) mi nikdo za desetikorunu neudělá, nehledě k tomu, že ji budu měsíc po večerech navrhovat... (16 traf po 6USD, 16 mosfetů po 1USD, 16 po 2USD , bižuterie, 3xltc po 300Kč...) ale kdo napíše sw? já teda jistě ne. Navíc je to ta varianta BMS, kde jsou drátky k jednotlivejm článkům, a to já nerad. Sice se dají dát pojistky těsně k článkům, ale je to komplikace.
Oproti tomu modulová BMS s balancováním cca 7A (jenom jednosměrně, ale co už) s modulama v cene do 300Kč za kus je jistě špatný řešení...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6533
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod burda » pát bře 22, 2019 2:35 pm

Nikdo nerozporuje, že baterie na kokos je špatný výchozí startovací bod;)
Mám 4 ks lifepo4 a klasický "palič balancer". Jo tak jako funguje to, ale pro mě je ideál aktivní balancování, monitoring každýho článku a relé na odstavení baterie v případě problému i na jednom článku...
A to ideálně i s měřením a výstupem každýho článku do arduina;)

NOPARasito píše:Zas osobne kdyz nad tim premyslim, tak tusim Kodl69 i Volente to tu zmiňovali. Pokud bude na kokos postavená baterie tak stejne jakykoliv aktivní ballancing i se sebevětším vyrovnávacím proudem komfort a spravnou funkci neudělá.
Takže já osobně vyzkouším jak se bude chovat balancování 100/200/1000mA a uvidime co a jak. Zatim mam zkusenosti s Lifepo4 jednotky let a s liion ani to ne ;-)
?
burda
 
Příspěvky: 207
Registrován: pát kvě 25, 2012 10:15 pm

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod DanoP » pát bře 22, 2019 5:56 pm

Nechcem kazit radost ale aktivne balancovanie je kontraproduktivna zalezitost pokial sa pohybujeme v prudoch do 1A a bateriach s kapacitou radovo 100Ah.
Mam pumpy od Mandy a vysledok po zime je ze skor rozhadzu pak ako nieco vyriesia. Problem je ten ze ak je pak dlhy cas polovybity sice zrovnaju napatia (co nemusi znamenat ze na rovnaku kapacitu) ale pri najblizsom nabijani vyskocia vsetky nezhody v kapacitach a tam uz su na hrane aj palice s 2A. Za mna je spolahlivejsie zrovnat navrchu a vypinat vybijanie podla clanku s najnizsim napatim. Zo zaznamu potom viem zisti ktory clanok potrebuje skorigovat kapacitu alebo ma odlisny vnutorny odpor.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, 2xStuder XTM4048 + 25kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
?
DanoP
 
Příspěvky: 934
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Aktivní BMS/"přelévací pumpy"

Příspěvekod NOPARasito » pát bře 22, 2019 8:47 pm

A Manda umi balancovat jen jeden clanek nebo vsechny dohromady??? Nejakej testik probehl???
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 2376
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm

PředchozíDalší

Zpět na LiFe*

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'