Porky píše:Tak jsem teď victrona 2x za sebou trošku zatížil - nechtěně. K běžné spotřebě domu byla zapnutá sušička - celkem cca 140A při 26,5V. Neuvědomil jsem si, že jedu z baterek a zapnul k tomu rychlovarnou konvici. Celkem cca 250-255A. Hned jsem si toho všiml, tak jsem konvici vypnul, nicméně cca 7-8 vteřin jel Victron Multiplus 24 3000-16 při odběru cca až 6757W. Ono už těch 140A je víc než udává výrobce. Problém je, že nám poskytovatel elektrické energie spíná časy s přesností +/- 20minut. Takže když se nepodívám na panel, zda nabíjím, nebo spotřebovávám, tak se tohle občas stane - sušičku taky zapínám až v nízkém tarifu.
Tak to sa ani nečudujem že to zvláda keď sa pozriem na tie dve toroidné trafá.Špičkový píšu 6kW tak to bolo dost nad.Ja som tiež trocha nechcene zaťažil po nastavovaní cez interface ale poistka urobila puf mám len 100A namiesto doporučovanej 300A.
Skúšali sme nastaviť cez port kontakt alarmu NC,NO,COM aby pripájalo ovládanie stykača pre AC vstup,ktorý by sa zopol pri prekročení nastavenej záťaže ale nejak sa nepodarilo.Neviem či sa to vôbec dá.Odpadlo by prúdové relé.Virtuálne relé funguje,ide mi o to aby sa menič pripojil na AC vstup len po prekročení nastavenej záťaže po poklese odpojil.
Inak je už aj manuál pre BMV v češtine na neosolar.