Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned čer 11, 2023 1:45 am
Mikel píše:Zdravim vsechny priznivce NiCd,
Chci prejit na NiCd a momentalne testuji co a jak nastavit a zapojit.
Moje prvotni myslenka a zapojeni bylo do sady 10ks clanku (12V).
.
Mikel píše:Zdravim vsechny priznivce NiCd,
Chci prejit na NiCd a momentalne testuji co a jak nastavit a zapojit.
Moje prvotni myslenka a zapojeni bylo do sady 10ks clanku (12V).
Pri tomto zapojeni jsem vsak velice rychle narazil na problem nabijeni u regulatoru.
Po celkem kratkem nabijeni cca 3 hodiny napeni vystoupa na 14,9V a regulator nabijeni odpoji.
Zvolil jsem tedy druhou variantu a zapojil pouze 9ks clanku. Toto vypada pro nabijeni jako optimalni.
Nicmene nastane druhy problem s meničem. Na testovani pouzivam maly menec jeden mam 300w a druhy 1000w ale oba odpojuji pri poklesu napeti na 11,8V, coz je pri 9ks clanku odpojovaci napeti 1,31V na clanek.
gupa píše:Mé zkušenosti zase říkají, že období míchání elektrodových směsí do roku 1970 a po roce 2005, stojí za starou bačkoru. Čím nověji se baterie tváří, dá se říci, že doní vkládám menší důvěru.
RCZf píše:Má zkušenost a nasbírané informace říkají , že nabíjet max. na 1,65V na článek a vybíjení je možné až na 0,9V při zátěži.
Pokud jsou měkké nebo jejich kapacita klesá pod 60 procent výplach a výměna elektrolytu. Pokud to nepomůže tak ekologická likvidace, jelikož pak poměr uložené a vydané energije jde úplně do háje.
gupa píše:Mé zkušenosti zase říkají, že období míchání elektrodových směsí do roku 1970 a po roce 2005, stojí za starou bačkoru. Čím nověji se baterie tváří, dá se říci, že doní vkládám menší důvěru.
tomas píše:Když už měříš dodanou a odebranou energii akumulátoru, jaká ti vychází účinnost NiCd akumulátorů? A jaké máš typy článků?
roman píše:Zdravím sluníčkáře.
Přechod z 24V na 48V, čímž se snížil odebíraný proud z aku, je pro mě velký kvalitativní skok a konečně se mi systém začíná líbit.
Další věc, která se mi osvědčila, je dobíjet NiCd proudem větším než cca C/20. Na fóru to bylo několikrát zmíněno, že NiCd se při menším proudu nenabíjejí.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků